Hataylı sörfçüler, İrlanda'dan başarıyla döndü
Hataylı sörfçüler, İrlanda'da düzenlenen 2026 Eurosurf Gençler Şampiyonası'nda yarışarak başarılı sonuçlar elde etti. Sporcular, deneyim ve özgüven kazandı.

Hatay'dan 5 sörfçü, İrlanda'da gerçekleştirilen 2026 Eurosurf Gençler Şampiyonası'nda kendi yaş kategorilerinde yarışarak tur atlamayı başardı.

Sporcular uluslararası arenada mücadele etti
Samandağ ilçesindeki Hatay Sörf Spor Kulübü'ne ait sporcular, Ali Köse (15), Semir Köse (15), Canan Duru Düzce (14), Yağmur Girişken (17) ve Kenan Doğru (17), milli takım kadrosunda yer alarak uluslararası organizasyonda farklı ülkelerden rakipleriyle mücadele etme fırsatı buldular. Semir Köse, okyanusta sörf yapmanın kendisine keyif verdiğini ve gelişim kaydettiğini ifade etti.

Deneyimlerin önemi vurgulandı
Ali Köse ise, iki haftalık organizasyonun kendisi için önemli bir deneyim olduğunu, derece elde edemediğini fakat elinden gelenin en iyisini yaptığını belirtti. Canan Duru Düzce, okyanus dalgalarında sörf yapmanın özgüven kazandırdığını ve yeni arkadaşlıklar kurma fırsatı bulduğunu dile getirdi.

Başantrenörden değerlendirme
Hatay Sörf Merkezi Başantrenörü Emre Sağlam, bu yıl Türkiye Milli Takımı'nda yer alan 8 sporcudan 5'inin Hatay'dan geldiğini ve tüm sporcuların tur atlamasının gurur verici bir başarı olduğunu söyledi. Ayrıca, bu başarıda Samandağ sahilinin sörfe elverişli olmasının ve sporcuların özverisinin büyük rol oynadığını vurguladı. Sağlam, destek veren tüm kurumlara teşekkür ederek, amaçlarının yalnızca sportif başarı değil, doğayla ve kökleriyle bağ kuran nesiller yetiştirmek olduğunu belirtti.



