Gündem

Hekimlerden mesai dışı çalışma talebi: Hak kayıplarının telafisi için çözüm şart

Dr. Nedim Uzun, kamuda çalışan hekimlerin mesai dışı serbest çalışma hakkı talep etti. Bu düzenleme, hak kayıplarını telafi edecek ve sağlık hizmetlerini iyileştirecek.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 0
Hekimlerden mesai dışı çalışma talebi: Hak kayıplarının telafisi için çözüm şart

Dr. Nedim Uzun, kamuda görev yapan hekimlerin karşılaştığı ağır iş yükü ve artan sorumluluklar karşısında sağlık hizmetini büyük bir özveriyle sunduğunu vurguladı. Uzun, mevcut çalışma düzeninin hekimlerin emeğinin karşılığını almasını zorlaştırdığını ve bu durumun sağlık sisteminin verimliliği üzerinde olumsuz etkiler yarattığını ifade etti.

SERBEST ÇALIŞMA HAKKI İHTİYACI

Uzun, kamuda çalışan hekimlere mesai saatleri dışında serbest çalışma hakkı tanınmasının, hem hekimlerin yaşadığı hak kayıplarını telafi edeceğini hem de sağlık hizmetlerinin daha etkin ve erişilebilir bir şekilde sunulmasına katkıda bulunacağını belirtti. Bu düzenlemenin, hekimlerin sistem içinde kalmasını teşvik edeceğini ve nitelikli sağlık hizmetinin sürdürülebilirliğini artıracağını da ekledi.

HEKİMLER İÇİN MÜCADELE

Mevcut İstanbul Tabip Odası yönetiminin, hekimlerin en temel ekonomik ve mesleki sorunlarına dair somut bir mücadele ortaya koyamadığını vurgulayan Uzun, Değişim Grubu olarak bu alanda kararlı bir mücadelenin sürdürüleceğini ifade etti. 19 Nisan'da gerçekleştirilecek İstanbul Tabip Odası seçimlerinde, kamuda çalışan hekimlerin mesai dışı serbest çalışma hakkının tanınması için hukuki, idari ve mesleki tüm platformlarda mücadele edeceklerini kamuoyuna duyurdu.

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş