Dünya

Hürmüz Boğazı'nda iki ADNOC tankeri saldırıya uğradı

Hürmüz Boğazı'nda ADNOC şirketine ait iki tanker saldırıya uğradı. BAE, saldırıyı kınayarak İran'ı uluslararası hukuku ihlal etmekle suçladı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Hürmüz Boğazı'nda iki ADNOC tankeri saldırıya uğradı

Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait ADNOC şirketine bağlı iki tanker, Hürmüz Boğazı'ndan geçerken saldırıya maruz kaldı.

BAE, İran'ı kınadı

Olayla ilgili olarak Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanlığı, saldırıyı gerçekleştiren İran'ı sert bir dille kınadı. Resmi haber ajansında yayımlanan bilgilere göre, saldırının ardından herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmadığı bildirildi.

Uluslararası hukuka aykırı

BAE Dışişleri Bakanlığı, saldırının Birleş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 2817 sayılı kararına açık bir ihlal olduğunu vurguladı. Açıklamada, Hürmüz Boğazı'nın seyrüsefere açılması için İran'a çağrıda bulunuldu.

Bu Yazıyı Paylaş