Hürmüz Boğazı'nda İran'dan şok uyarı: Tek geçiş güzergahı bizim belirlediğimiz!
İran Devrim Muhafızları Donanması, Hürmüz Boğazı'ndaki geçiş güzergahlarını kendilerinin belirlediğini ve gemilerin ancak kendileriyle koordine olmaları halinde geçebileceğini duyurdu. Aksi takdirde ihlal eden gemilere karşı işlem yapılacağ

İran Devrim Muhafızları Donanması'ndan yapılan son dakika açıklaması, stratejik öneme sahip Hürmüz Boğazı'ndaki deniz trafiğiyle ilgili ciddi endişeleri beraberinde getirdi. Donanma, boğazda geçişe izin verilen tek güzergahın kendi ilan ettikleri rotalar olduğunu ve gemilerin yalnızca kendileriyle koordine olmaları halinde bu güzergahlardan geçebileceğini duyurdu.
'Kabul Edilemez ve Tehlikeli' Vurgusu
İran medyasında yer alan habere göre, Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri, bazı çevrelerin gemilerin Hürmüz Boğazı'ndan geçişi için yeni bir güzergah açıkladığı yönündeki bilgilere sert tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, bu tür tek taraflı girişimlerin 'kabul edilemez ve tamamen tehlikeli' olduğu vurgulandı. İran, kendi belirlediği rotaların dışındaki her türlü deniz trafiğini kesinlikle önleyeceklerini belirtti.
Koordinasyon Şart, İhlal Edenlere Gerekli İşlem
Devrim Muhafızları Donanması, Hürmüz Boğazı'ndan geçiş yapacak tüm gemilerin İran Devrim Muhafızları Donanması ile 16'ncı Kanal üzerinden mutlaka koordinasyon sağlaması gerektiğini hatırlattı. Aksi takdirde, bu kuralı ihlal eden gemilere karşı gerekli tüm işlemlerin yapılacağı konusunda uyarıldı. Bu gelişme, bölgedeki gerilimi artırma potansiyeli taşıyor.
Bakmadan Geçme
İran, Hürmüz Boğazı'nı açma teklifi sundu
İran, Hürmüz Boğazı'nın açılmayacağını açıkladı
Hürmüz Boğazı'nda İran gemisine düzenlenen saldırıda bir kişi öldü
Hürmüz Boğazı'nda bir gemiye mühimmat isabet etti
İran: Hürmüz Boğazı'nda ABD gemileri ve tankerler hedef alındı
Hürmüz Boğazı için Umman'da bölgesel anlaşma imzalanacak
