Dünya

Hürmüz Boğazı'ndaki ABD askerleri açlıkla mücadele ediyor

Hürmüz Boğazı'ndaki ABD askerleri, ikmal hatlarındaki sorunlar ve hava trafiğindeki engeller nedeniyle açlıkla karşı karşıya kaldı.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 0
Hürmüz Boğazı'ndaki ABD askerleri açlıkla mücadele ediyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın emriyle Hürmüz Boğazı'nın girişine konuşlanan 15 savaş gemisindeki askerler, ikmal hatlarından uzak kalınca aç kaldı.

Hürmüz Boğazı\

İKMAL HATLARINDAKİ SORUNLAR

Körfez'deki üsleri vurulan ve sürekli olarak tehdit altında kalan ikmal gemilerini korumak zorunda olan ABD güçleri, ablukanın duvarı olan gemilere erzak ve paketleri ulaştıramadı. Ayrıca bölgedeki hava sahasının kapalı olması ve kargo uçaklarının Körfez'e inememesi, durumu daha da zorlaştırdı.

Hürmüz Boğazı\

ASKERLERİN YAŞADIĞI SIKINTILAR

Gemilerin aşçıları, ellerinde ne varsa onu kullanarak yemek hazırlamak zorunda kaldı. Askerlere sunulan aşırı işlenmiş öğünler, tabldotları bile doldurmaktan uzaktı. Normalde 6 ay görev yapması gereken USS Abraham Lincoln'deki askerler, yaklaşık bir yıldır bölgede bulunuyor ve son olarak onlara sadece tiftiklenmiş et ve tek bir lavaş servis edildi. Önceki gün ise doğranmış havuç, kuru köfte ve şüpheli bir et parçası çıkarıldı. Askerlerin aileleri tarafından gönderilen erzaklar da geri gönderildi. İkmal hatlarının daralması ve teslimatlarındaki yavaşlama nedeniyle, asker aileleri sadece yiyecek değil, çocuklarının fotoğrafları, oyunlar ve kişisel mektuplar gibi manevi değeri yüksek parselleri de geri alamıyor. Gemilerdeki kahve makinelerinin bozulması, askerlerin moralini daha da düşürdü.

Bu Yazıyı Paylaş