Hürmüz Boğazı seyrüsefer görüşmeleri olumlu
Umman, İran ile Hürmüz Boğazı'ndaki seyrüsefer müzakerelerinin olumlu ilerlediğini açıkladı. Açıklamada, bölgedeki saldırılar kınanarak uluslararası hukuka uyulması çağrısı yapıldı.

Umman, İran ile Hürmüz Boğazı'ndaki deniz seyrüseferiyle ilgili yürütülen müzakerelerin olumlu bir seyir izlediğini duyurdu. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, taraflar arasındaki görüşmelerde ilerleme kaydedildi.
TARAFLARIN ÇIKARLARI GÖZETİLİYOR
Açıklamada, müzakerelerin tüm tarafların menfaatlerini dikkate alarak ilerlediği ve bu süreçte ilerlemeyi engelleyebilecek eylemlerden kaçınılmasının gerekliliği vurgulandı. Bu hassas bölgedeki deniz trafiğinin güvenliği ve istikrarı için diyaloğun önemi belirtildi.
SALDIRILAR KINANDI
Öte yandan, Hürmüz Boğazı'ndan geçen gemilere yönelik tekrarlanan saldırılar kınandı. Bu saldırıların uluslararası hukuka ve egemenlik haklarına aykırı olduğu, deniz seyrüseferinin güvenliğini tehdit ettiği ve bölgedeki genel güvenlik ile istikrarı tehlikeye attığı ifade edildi.
Bakmadan Geçme
Bekayi: Abluka kalkmadan Hürmüz açılmayacak
İran: Hürmüz Boğazı için 7 günlük planımız var
Hürmüz Boğazı'nda tankerde mayın patlaması ve yangın
Abdullahi: Hürmüz Boğazı tamamen kapalı
İran, Hürmüz Boğazı'nın yönetiminin değişeceğini açıkladı
Umman Sultanı Bin Tarık, İngiltere'ye resmi ziyarette bulundu
