Hürmüz'de tansiyon tırmanıyor: İran'dan 'donanma savaşa hazır' mesajı, ticari gemilere saldırı şoku!
İran, Hürmüz Boğazı kontrolünü yeniden ele aldığını ve donanmasının savaşa hazır olduğunu duyurdu. Bu açıklamanın ardından boğazda ticari gemilere saldırı düzenlenmesiyle tansiyon yükseldi.

İran Devrim Muhafızları, ABD'nin İran limanlarına yönelik uyguladığı 'sözde ablukayı' gerekçe göstererek Hürmüz Boğazı'nın kontrolünün yeniden eski haline döndüğünü duyurdu. Kurumdan yapılan açıklamada, ABD'nin 'korsanlık ve deniz hırsızlığı' eylemlerine devam ettiği belirtilerek, stratejik su yolunun artık silahlı kuvvetlerin sıkı yönetimi ve kontrolü altında olacağı vurgulandı. ABD, İran'dan giden ve İran'a dönen gemiler için tam seyrüsefer özgürlüğünü yeniden sağlayana kadar bu durumun devam edeceği ifade edildi.
HÜRMÜZ BOĞAZI'NDA GERİLİM YÜKSELİYOR
Bu gerilimli açıklamanın gölgesinde, Hürmüz Boğazı'nda iki ticari gemiye silahlı saldırı düzenlendiği bildirildi. Uluslararası denizcilik kaynaklarına göre, boğazdan geçiş yapmaya çalışan gemiler kurşunların hedefi oldu. Saldırının ardından gemilerde meydana gelen hasar veya can kaybı hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor. Öte yandan, İran'ın körfezi kapatacağı duyurusunun ardından yaklaşık 20 geminin geri döndüğü aktarıldı.
İRAN DONANMASINDAN SAVAŞ MESAJI
İran dini lideri Mücteba Hamaney, ülkesinin donanmasının savaşa hazır olduğunu sosyal medya üzerinden duyurdu. Hamaney, İran ordusunun insansız hava araçlarının (İHA) gücüne dikkat çekerek, "İran ordusunun İHA'larının ABD ve Siyonist katilleri yıldırım gibi vurması gibi, cesur donanmamız da düşmanlarına yeni acı yenilgiler yaşatmaya hazırdır" ifadeleriyle mesajını sertleştirdi. Bu gelişmeler yaşanırken, İran'ın hava sahasının bir bölümünü uçuşlara açtığı ve ABD Başkanı Trump'ın İran'a yönelik 'anlaşma olmazsa saldırılar yeniden başlayacak' tehdidi de gündemdeki yerini koruyor.
Bakmadan Geçme
İran: Hürmüz Boğazı için 7 günlük planımız var
Hürmüz Boğazı'nda tankerde mayın patlaması ve yangın
Abdullahi: Hürmüz Boğazı tamamen kapalı
İran, Hürmüz Boğazı'nın yönetiminin değişeceğini açıkladı
Arakçi, Hürmüz Boğazı için ABD'ye yedi günlük plan sunduklarını duyurdu
Hürmüz Boğazı için 7 günlük yol haritası! İran’dan ABD’ye teklif
