Gündem

İBB davasında ara kararı bekleniyor

İBB davasının ikinci celsesinde, savunma sırasına ilişkin mahkeme kararının ardından YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel'den değerlendirme bekleniyor. Karar, davanın seyrini etkileyebilir.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
İBB davasında ara kararı bekleniyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) davasının ikinci duruşması, mahkemenin savunma sırasına ilişkin taleplere yönelik kararını açıklamasının ardından devam edecek.

Özel'den açıklama

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, duruşmaya verilen ara sırasında gazetecilere yaptığı değerlendirmede, mahkemenin vereceği kararın önemine dikkat çekti. Özel, savunma sırasının değiştirilmemesi durumunda bir tepki gösterip göstermeyecekleri sorusuna karşılık, “O dediğini tutuksuz sanıklar için söyledi. Ekrem Bey’in talebiyle ilgili bir şey söylemedi. Onu bir duyalım ona göre değerlendirelim” şeklinde konuştu.

Karar sonrası değerlendirme

Mahkemenin, savunma sırasının nasıl belirleneceğine dair vereceği kararın ardından, davaya katılan tüm tarafların ve özellikle YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel'in daha net bir değerlendirme yapması bekleniyor. Gözler, mahkemenin bu konudaki nihai kararına çevrilmiş durumda.

Bu Yazıyı Paylaş