Asayiş

İBB'li yönetici kaçırma planı: Fidye gelmezse 'tetikçi' devreye girecekti!

İBB Kültür A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal'ı kaçıran şüphelilerin, fidye ödenmemesi halinde tetikçi kullanarak Karaal'ı öldürme talimatı verdiği ortaya çıktı. Olayla ilgili 10 kişi gözaltına alındı.
DHA
DHA
2 dk Sesli Dinle 0
İBB'li yönetici kaçırma planı: Fidye gelmezse 'tetikçi' devreye girecekti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal'ın kaçırılmasıyla ilgili soruşturmada, olayın vahim boyutları gün yüzüne çıkıyor. Maltepe'de gerçekleştirilen operasyonla kurtarılan Karaal'ın başına silah dayalı beklerken yakalanan şüphelinin, fidye ödenmemesi durumunda tetikçi olarak görevlendirildiği ortaya çıktı. Bu dehşet verici talimat, şüphelilerin acımasızlığını ve olayın planlı bir cinayet teşebbüsü olabileceğini gözler önüne seriyor.

İBB\

FİDYE TEKLİFİ VE ÖLÜM EMRİ

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin, Erhan Karaal'ın ailesinden fidye talep etmeyi planladıkları ve bu talebin karşılanmaması halinde, 27 yaşındaki Yusuf A. isimli şüphelinin Karaal'ı öldürmesi yönünde talimat verdiği belirlendi. Şüphelilerin, "Biz aileden tekrar fidye isteyeceğiz. Vermezlerse sana haber ederiz. Sen de kafasına sıkar öldürürsün. Burası boş bir yer, cesedi 45 gün sonra zor bulurlar. Biz de izimizi kaybettiririz. Bizi bulamazlar" şeklindeki ifadeleri, olayın ne kadar karanlık bir senaryo olduğunu kanıtlıyor. Yusuf A.'nın daha önce uyuşturucu suçları başta olmak üzere birçok sabıkasının olması, bu talimatın ciddiyetini artırıyor.

İBB\

KAÇIŞA YARDIM EDEN KORSAN TAKSİCİLER DE GÖZALTINDA

Operasyon kapsamında, olayın ardından şüphelilerin kaçmasına yardım ettiği tespit edilen iki korsan taksici de gözaltına alındı. Gasp Büro Amirliği ekiplerinin titiz çalışmasıyla tespit edilen taksicilerin, şüphelileri önce Fatih'e, ardından farklı adreslere taşıdıkları öğrenildi. Bu yeni gözaltılarla birlikte soruşturmadaki toplam gözaltı sayısı 10'a yükseldi. Olayla ilgili çok yönlü soruşturma devam ederken, İBB yönetimi ve kamuoyu, bu tür organize suç faaliyetlerinin önlenmesi için yetkililerden kararlı adımlar atılmasını bekliyor.

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş