Asayiş

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Kırmızı Bültenle Aranan Uyuşturucu Baronu 'Don Vito' Türkiye'ye Getirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı bültenle aranan 'Don Vito' lakaplı uyuşturucu baronu Abdullah Alp Üstün ve Hasan Lala'nın Birleşik Arap Emirlikleri'nde yakalanarak Türkiye'ye getirildiğini duyurdu.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 0
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Kırmızı Bültenle Aranan Uyuşturucu Baronu 'Don Vito' Türkiye'ye Getirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uluslararası seviyede kırmızı bültenle aranan 'Don Vito' lakaplı uyuşturucu baronu Abdullah Alp Üstün'ün yakalanarak Türkiye'ye getirildiğini duyurdu.

ULUSLARARASI OPERASYON BAŞARISI

Birleşik Arap Emirlikleri'nde gerçekleştirilen operasyonda, 'Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama, Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama, Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma' suçlarından kırmızı bültenle aranan Abdullah Alp Üstün ile birlikte, aynı organizasyon içinde mali ve finansal işlemleri yürüten Hasan Lala da yakalandı. Alp Üstün'ün 'Chrooke' adlı suç örgütü elebaşı olduğu belirtilirken, Hasan Lala'nın ise 'Suç İşlemek Amacıyla Kurulan Örgüte Üye Olma, Uyuşturucu Madde İthal Etme ve Suçtan Elde Edilen Malvarlığı Değerlerini Aklama' suçlarından Kırmızı Difüzyon (Acil Yakalama Mesajı) ile arandığı bilgisi paylaşıldı.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol-Europol Daire Başkanlığı, Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat başkanlıklarının, BAE güvenlik birimleri ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nün ortak çalışmalarıyla bu başarının elde edildiğini vurguladı. Operasyona EGM Havacılık Daire ve Özel Harekat Başkanlıklarının da destek sağladığını belirten Yerlikaya, emeği geçenlere teşekkür ederek, uluslararası iş birliğiyle organize suç örgütü üyelerini ve zehir tacirlerini yakalayıp ülkeye geri getirmeye devam edeceklerini ifade etti. İki şahsın yakalanmalarının ardından Türkiye'ye iadeleri sağlandı.

Bu Yazıyı Paylaş