Asayiş

İhraç polis memurunun Gülistan Doku'nun kayboluşuyla ilgili şüpheli sim kart kullanımı

Gülistan Doku'nun kaybolmasıyla ilgili ihraç polis memuru Gökhan Ertok'un sim kart kullanımı soruşturma dosyasına girdi. Ekipler, önemli veriler elde etti.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
İhraç polis memurunun Gülistan Doku'nun kayboluşuyla ilgili şüpheli sim kart kullanımı

Tunceli'de, 5 Ocak 2020'den bu yana kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, ihraç polis memuru Gökhan Ertok'un dikkat çeken bir durumu ortaya çıktı.

İhraç polis memurunun Gülistan Doku\

SIM KARTININ KULLANIMI

Ertok'un, Doku'nun kaybolmasından 13 gün sonra bir sim kartı kullandığı ve bu kartla yaklaşık 3 saat boyunca veri transferi gerçekleştirdiği tespit edildi. Bu durum, soruşturma dosyasına girdi. Ayrıca, Ertok’un dönemin valisi Tuncay Sonel ile gözaltında bulunan eski koruması Şükrü Eroğlu ile yaptığı görüşmeler ve çok sayıda para transferinin belirlendiği ifade edildi.

İhraç polis memurunun Gülistan Doku\

ÖZEL EKİP KURULDU

Cumhuriyet Başsavcısı Ebru Cansu, Doku’nun kaybolduğu tarihten itibaren özel bir ekip kurulmasını talep etti. Doku'nun kaybolmadan önceki gün ve kaybolduğu güne ait tüm güvenlik kameraları görüntüleri yeniden toplandı. Soruşturma çerçevesinde 13 şüpheli yakalandı, bunlar arasında Doku'nun erkek arkadaşı Zeynel A. ve dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in oğlu M.T.S. de bulunuyor. Yurt dışında olduğu belirlenen 14. şüpheli için ise kırmızı bülten talep edileceği öğrenildi.

Bu Yazıyı Paylaş