İİT Ulaştırma Bakanları İstanbul'da Buluşuyor: İş Birliği Masaya Yatırılacak
İslam İşbirliği Teşkilatı'na üye ülkelerin ulaştırma bakanları, 11-12 Şubat'ta İstanbul'da bir araya gelerek ulaştırma alanındaki iş birliği konularını ele alacak. Bakan Uraloğlu'nun ikili ve üçlü görüşmeleri de olacak.

Türkiye ev sahipliğinde 11-12 Şubat tarihlerinde 'İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 2'nci Ulaştırma Bakanları Toplantısı' düzenlenecek. Bu önemli buluşmada, üye ülkelerin ulaştırma bakanları İstanbul'da bir araya gelerek iş birliği konularını ele alacak.

40 YIL SONRA İSTANBUL BULUŞMASI
40 yıl aradan sonra İstanbul'da toplanacak olan İİT ulaştırma bakanları, toplantı boyunca üye ülkeler arasındaki ulaştırma alanındaki iş birliğinin geliştirilmesi için çeşitli başlıkları görüşecek. Toplantı marjında ayrıca çok sayıda ikili ve çok taraflı görüşmeler de gerçekleştirilecek.

BAKAN URALOĞLU YOĞUN TEMASLARDA BULUNACAK
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, program kapsamında ikili ve çok taraflı temaslarda bulunacak. İran ve Özbekistan ile üçlü bir formatta toplantı yapılması planlanıyor. Bakan Uraloğlu'nun ayrıca Fas, Cibuti, Moritanya, Brunei, Bosna Hersek, İran, Suudi Arabistan, Libya, Kamerun, Fildişi Sahili ve Sudan Ulaştırma bakanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirmesi bekleniyor. Özellikle Fildişi Sahili ile yapılacak görüşmede, Afrika Mutabakat Zaptı'na Katılım Belgesi'nin imzalanması öngörülüyor. Bakan Uraloğlu, toplantının ulaştırma alanındaki iş birliğinin geliştirilmesi ve mevcut projelerin değerlendirilmesi açısından önemli bir platform olacağını belirtti.
