Gündem

İki kardeşin ağaç evine balkondan geçiş: Karadeniz'de sıra dışı köprü macerası

Rize'de iki kardeş, çocukluk hayali olan ağaç evi evlerinin balkonundan asma köprüyle geçiş yaparak hayata geçirdi. 5 metre yükseklikteki yapı, görenleri şaşırtıyor.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
İki kardeşin ağaç evine balkondan geçiş: Karadeniz'de sıra dışı köprü macerası

Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı Büyükköy beldesinde Mustafa ve Ramazan Dilmaç kardeşler, çocukluk hayallerini gerçeğe dönüştürerek bahçelerindeki gürgen ağacına yerden yaklaşık 5 metre yükseklikte, 25 metrekarelik ahşap bir ev inşa etti. Bu ilginç yapıya ulaşım ise evin balkonundan ağaca uzanan 5 metrelik asma köprü ile sağlanıyor.

İki kardeşin ağaç evine balkondan geçiş: Karadeniz\

ÇOCUKLUK HAYALİ GERÇEK OLDU

Mustafa ve Ramazan Dilmaç kardeşler, gündüzleri çalışıp geceleri mesai harcayarak, bahçelerindeki gürgen ağacının üzerine tam bir yaşam alanı kurdu. 10 metrekarelik balkonu da bulunan bu eve ulaşım için sıra dışı bir yöntem seçen kardeşler, kendi evlerinin balkonundan ağaca demir teller gererek üzerine ahşap bir asma köprü inşa etti. İçerisinde yatak ve önünde küçük bir teras bulunan bu 5 metre yükseklikteki ağaç ev, ailenin yeni favori dinlenme köşesi haline geldi.

İki kardeşin ağaç evine balkondan geçiş: Karadeniz\

'BU KÖPRÜDEN GEÇMEK CESARET İSTİYOR'

Projenin sahibi kardeşlerden Mustafa Dilmaç, ağaç ev yapmanın çocukluk hayali olduğunu belirterek, 'Karadeniz Bölgesi'nde sürekli ağaçlara çıkıyoruz; ağaç ev yapmak çocukluğumuzdan beri hayalimizdi' dedi. Ağabeyiyle birlikte başladıkları projeyi geceleri çalışarak tamamladıklarını anlatan Dilmaç, 'Görenler tabii ki şaşırıyor. Kimisi yükseklik korkusu olduğu için çıkamıyor ve karşıya geçemiyor. Kimisi de fotoğraf çekmek için geliyor. Asma köprü fikri ise aslında biz aşağıdan yukarıya doğru ahşap bir döner merdiven yapmayı planlıyorduk. Fakat bu, çok basite kaçacaktı. Demir tel gerip üzerini ahşapla kapladık. Bu köprüden geçmek cesaret istiyor' diye konuştu.

İki kardeşin ağaç evine balkondan geçiş: Karadeniz\

'BALKONU KAYBETMEMEK İÇİN ASMA KÖPRÜ YAPMAYA KARAR VERDİK'

Ramazan Dilmaç ise projenin detaylarını anlatırken, 'Henüz 8-9 yaşlarındayken, küçüklüğümüzden beri bu ağaç ev işine hevesimiz vardı' diyerek başladığı sözlerini şöyle sürdürdü: 'Kardeşime, 'Böyle bir şey yapalım' dedim. Sağ olsun, o da onayladı ve kafamızda bir proje canlandırdık. Elimizden geldiği kadar güzel yapmaya çalıştık. Şu an buraya asma köprüyle ulaşıyoruz ama öncesinde kardeşimin de dediği gibi buraya döner merdivenle çıkmayı düşünüyorduk. Ancak döner merdiven yaparsak, balkonu kaybedecektik. Balkonu kaybetmemek için asma köprü yapmaya karar verdik. 'Hem daha nostaljik olur hem de gelenlerin aklını alalım' dedik. Ortaya böyle güzel bir proje çıkardık. Köprü sallanırken yükseklik korkusu yaşayanlar ya da yükseklikten dolayı başı dönenler oluyor. Aşağı yukarı 5 metrenin üzerinde bir yükseklikteyiz. Aşağıya doğru baktıkları zaman, önümüzde bir uçurum da var. Köprüden geçerken aşağıya değil, havaya bakmalarını tavsiye ediyoruz.'

İki kardeşin ağaç evine balkondan geçiş: Karadeniz\İki kardeşin ağaç evine balkondan geçiş: Karadeniz\İki kardeşin ağaç evine balkondan geçiş: Karadeniz\İki kardeşin ağaç evine balkondan geçiş: Karadeniz\İki kardeşin ağaç evine balkondan geçiş: Karadeniz\

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş