İkiz kardeşler, bilek güreşinde dünya ve Avrupa şampiyonu oldu
Bursa'da yaşayan ikiz kardeşler Berat ve Burak Coşkun, öğretmenlerinin tavsiyesiyle başladıkları bilek güreşinde dünya ve Avrupa şampiyonu oldular.

Bursa'da yaşayan lise öğrencisi çift yumurta ikizi Berat ve Burak Coşkun (16), öğretmenlerinin tavsiyesiyle başladıkları bilek güreşiyle Türkiye'yi başarıyla temsil ediyor.

ŞAMPİYONLUK YOLCULUĞU
Coşkun kardeşler, 1900 sporcu arasından kategorilerinde birinci olarak girdikleri milli takımla katıldıkları Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'ndan birincilikle dönerken, Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda da önemli dereceler elde etti. 65 kilo sağ kol kategorisinde Berat, 60 kilo sağ ve sol kol kategorisinde ise Burak birinci olmayı başardı. Bu başarıları, milli takım seçmelerinde gösterdikleri üstün performansla geldi.

ANTRENMAN DİSİPLİNİ
Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim gören ikizler, derslerinde de sporlarında olduğu kadar başarılı. Okuldan arta kalan zamanlarında düzenli masa ve ağırlık antrenmanları yaparak kendilerini geliştiriyorlar. Ailelerinin, yemek saatlerini bile sporlarına göre planlaması büyük bir destek sağlıyor.

GELECEK HAYALLERİ
Burak Coşkun, öğretmenlerinin desteğiyle bilek güreşi sporuna başladıklarını ve kazandıkları derecelerle milli takım yolculuğunun başladığını ifade etti. Berat Coşkun ise, bilek güreşini bir hobi olarak gördüğünü ve ileride polis olmak istediğini belirtti. İkizler, birbirlerine destek olarak eksikliklerini gideriyor ve başarılarının devam edeceğine inanıyorlar.



Bakmadan Geçme
Max Basing, 78. TED Open'da şampiyon oldu
Kahramankazan'da Avrupa Şampiyonu voleybol takımına destek
A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa şampiyonu oldu
Filenin sultanları, Brezilya'yı yenerek şampiyon oldu
THY Pilotundan Filenin Sultanlarına Gururlandıran Anons!
Filenin Sultanları yurda döndü: Kaptan Gizem Örge, '2023’ün altın yazını tekrardan yaşatmak istiyoruz
