İletişim Başkanı Duran: Vatandaş hakkı korunmalı
İletişim Başkanı Burhanettin Duran, fon soruşturmasında önceliğin vatandaşların haklarının korunması olduğunu belirtti. İlgili kurumların hem soruşturma yürüttüğünü hem de yatırımcı haklarını güvence altına aldığını vurguladı. Hukukun üstün

İletişim Başkanı Burhanettin Duran, fon soruşturmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, önceliğin vatandaşların haklarının korunması olduğunu vurguladı. Duran, ilgili kurumların hem soruşturma ve tasfiye süreçlerini yürüttüğünü hem de yatırımcı haklarını güvence altına almak için adımlar attığını belirtti.
Hukukun Üstünlüğü ve Piyasa Güvenliği
Duran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fon piyasalarındaki gelişmelere yönelik çizdiği çerçevenin net olduğunu ifade etti. Milletin hakkına ve hukukuna zarar veren veya piyasaların işleyişini bozan eylemlerin karşılıksız kalmayacağını, sorumluların konumlarına bakılmaksızın hesap vereceğini söyledi. Finansal sistemin geneline yönelik bir risk bulunmadığı resmi açıklamalarla ortaya konulurken, finansal istikrarın korunması ile hukuki sürecin kararlılıkla yürütülmesinin birbirinin alternatifi olmadığını belirtti.
Adil Süreç ve Geleceğe Yönelik Önlemler
Vatandaşların birikimlerinin ve meşru haklarının korunmasının sürecin temel önceliği olduğunu belirten Duran, tasfiye ve ödeme işlemlerinin adil, sağlıklı ve kısa sürede tamamlanması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyu yakından takip ettiğini ve ekonomi yönetimi ile ilgili kurumların bu doğrultuda hareket ettiğini aktardı. Benzer sorunların tekrarını önleyecek düzenleme ve denetim mekanizmalarının güçlendirilmesinin de aynı kararlılıkla ele alındığını ekledi. Fon Koordinasyon Kurulu'nun tasfiye sürecinin koordinasyonunu sağlayacağı bilgisini veren Duran, bu tür meselelerin siyasi polemiklere çekilmesinin, hukukun işleyişini veya vatandaş haklarının korunmasına yönelik kararlılığı gölgeleyemeyeceğini sözlerine ekledi.
Bakmadan Geçme
Yeni Parti fon soruşturmasında delil topluyor
Günaydın: Mağdurların alacakları tam ödenmeli
Fon Soruşturmasının Merkezindeki İsim: Özdemir Ataseven Kimdir?
Akın Gürlek'ten Ahmet Şık'a Suç Duyurusu ve Tazminat Davası!
Yeni Parti: Borsada 3 trilyon TL kayıp yaşandı
Kurtulmuş, fon soruşturmasında hesap sorulacağını belirtti
