İmamoğlu'na duruşmada sarf ettiği sözler nedeniyle soruşturma açıldı
İmamoğlu, duruşmada yaptığı açıklamalar nedeniyle 'kamu görevlisini tehdit' suçlamasıyla soruşturma süreciyle karşı karşıya kaldı. Siyasi etkileri bekleniyor.

(İSTANBUL) İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Davası'nın görüldüğü mahkemede, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 476 gündür süren tutukluluğunun ardından savunma yapmadığı gerekçesiyle salondan çıkarıldı.

SAVUNMA YAPMADI, SORUŞTURMA AÇILDI
Duruşma sırasında İmamoğlu'nun bazı sözleri, kamuoyunda geniş yankı buldu. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, bu sözler üzerine resen bir soruşturma başlattı. Yapılan açıklamada, İmamoğlu’nun 08/07/2026 tarihli duruşmada mahkeme heyeti önünde sarf ettiği, 'ben savunma yapmam, ben yargılayacağım, yargılayacağım merak etmeyin, ben iddianameyi yapanları yargılayacağım...' şeklindeki ifadelerinin, “kamu görevlisini tehdit” suçunu oluşturduğuna dikkat çekildi.

DAVA SÜRECİ VE SONUÇLARI
Bu gelişmeler, İmamoğlu'nun siyasi kariyeri açısından kritik bir dönüm noktası olabilir. Soruşturmanın detayları ve sonucunun ne olacağı, hem İmamoğlu'nun hem de Türkiye'nin siyasi atmosferi üzerinde önemli etkilere yol açabilir. İmamoğlu'nun bu durumu nasıl yöneteceği ise merak konusu.
Bakmadan Geçme
İmamoğlu’ndan sert çıkış! Konu: Gazetecilerin tutuklanması
İBB davasının 92. duruşması sona erdi
İmamoğlu'ndan casusluk davası savunması: Saray siyaseti etkili
İmamoğlu’ndan mahkeme mesajı: Hiç kimsenin başına gelmesin diye mücadele ediyorum
Gazeteci Alican Uludağ'ın duruşması 22 Aralık'ta yapılacak
Avrupalı Demokratlar, İmamoğlu'nun hapis cezasına tepki gösterdi
