Siyaset

İmamoğlu’ndan Mesaj Var "Bütün Gönülleri Kazanmak İçin Mücadeleye Devam Edeceğiz"

Tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un Fethi'nin 573. yıl dönümü dolayısıyla cezaevinden bir mesaj yayımladı.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
İmamoğlu’ndan Mesaj Var "Bütün Gönülleri Kazanmak İçin Mücadeleye Devam Edeceğiz"

Fatih Sultan Mehmet’in şehri askeri bir başarının ötesinde, hoşgörüyle fethettiğini vurgulayan İmamoğlu, kendi siyasi yürüyüşünü de bu felsefe üzerine kurduklarını belirtti.

İmamoğlu'nun mesajı, Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi’nin resmi sosyal medya hesabı üzerinden kamuoyuyla paylaşıldı.

"Mehmet, Yöntem ve Araçları Değiştirerek Fatih Oldu"

Tarihi dönüm noktasına değinen ve fethin kalıcı olmasının sırrını "gönülleri kazanmak" olarak nitelendiren İmamoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün, 29 Mayıs. Bugün, İstanbul’un Fethi’nin 573. yıldönümü. Asırlar boyu ne ordular ne komutanlar İstanbul kapısından eli boş döndü ama gün geldi, yöntem ve araçları değiştiren Mehmet fethetti, Fatih oldu. Sadece bu kadim şehri değil, bu şehirde yaşayanların gönlünü de fethetti. Böylece fethi kalıcı kıldı."

"Mücadeleye Devam Edeceğiz"

Mesajının son bölümünde birlik, beraberlik ve kararlılık vurgusu yapan İBB Başkanı, "Biz de gönülleri fethetmek için yola çıktık. Bütün gönülleri kazanmak için mücadeleye devam edeceğiz" diyerek, tutukluluk sürecine rağmen siyasi iddialarını ve toplumun her kesimine ulaşma hedeflerini sürdürdüklerinin mesajını verdi.

Bu Yazıyı Paylaş