İngiltere Başbakanı Starmer: İran füzeleri tarafından hedef alındığımıza dair bir değerlendirme yok
İngiltere Başbakanı Keir Starmer, İran'ın Diego Garcia'daki İngiliz üssüne füze fırlattığını ancak herhangi bir isabet olmadığını belirtti. Starmer, İngiltere ana karasının hedef alındığına dair bir değerlendirme olmadığını söyledi.

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, İran'ın İngiliz üssü Diego Garcia'ya yönelik füze saldırıları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Starmer, 'İran füzeleri tarafından hedef alındığımıza dair herhangi bir değerlendirme yok' diyerek mevcut durumu değerlendirdi.
DIEGO GARCIA'YA FÜZE SALDIRISI VE İNGİLİZ TEPKİSİ
Hint Okyanusu'ndaki Chagos Adaları'nda bulunan ve ABD güçlerince de kullanılan İngiliz üssü Diego Garcia'ya yönelik İran tarafından iki balistik füze fırlatıldığı ancak bu füzelerin üsse isabet etmediği belirtildi. Başbakan Starmer, İran'ın İngiliz çıkarlarına, vatandaşlarına ve Körfez bölgesindeki müttefiklerine karşı sergilediği eylemleri kınadığını vurgulayarak, önceliğinin İngiliz çıkarlarını ve vatandaşlarının can güvenliğini korumak olduğunu ifade etti. Bu doğrultuda bölgede savunma operasyonlarının sürdürüleceğini ve pervasız eylemlere karşı gerekli tedbirlerin alınacağını dile getirdi.
İNGİLTERE ANA KARASI TEHDİT ALTINDA MI?
Gazetecilerin, Diego Garcia'ya yapılan balistik füze saldırılarının ardından İngiltere ana karasının İran'ın hedefi olup olmayacağına dair sorusuna Starmer, güvenliklerini sağlamak amacıyla sürekli değerlendirmeler yaptıklarını ancak bu şekilde bir hedef alınmaya dair herhangi bir değerlendirmenin bulunmadığını yanıtladı. Starmer, İngiliz çıkarlarını ve hayatlarını korumak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını yineledi.

