Dünya

Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin, İranlı mevkidaşıyla önemli bir görüşme yaptı

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, İranlı mevkidaşı Abbas Arakçi ile Hürmüz Boğazı'nın yeniden açılması için görüştü ve diyalog vurgusu yaptı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin, İranlı mevkidaşıyla önemli bir görüşme yaptı

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile Hürmüz Boğazı'nın yeniden ulaşıma açılması konusunda önemli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin, İranlı mevkidaşıyla önemli bir görüşme yaptı 1

HÜRMÜZ BOĞAZI'NDAN GÜNCEL GELİŞMELER

Görüşmede, son günlerde Hürmüz Boğazı'nda meydana gelen gelişmeler detaylı bir şekilde ele alındı. Taraflar, gerilimi artırabilecek her türlü adımın önlenmesi ve mevcut durumu stabilize etmek için koordinasyonun sürdürülmesi gerektiğini vurguladılar.

DİYALOG VE DİPLOMASİ VURGUSU

Hüseyin, anlaşmazlıkların çözümünde diyalog ve diplomasi yolunun en etkili yöntem olduğunu belirterek, bu sürece geri dönmeyi memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti. Arakçi de, Hürmüz Boğazı'nın yeniden açılması ve kesintisiz deniz ulaşımının sağlanması için yürütülen çalışmalara dair bilgi paylaştı.

Bu Yazıyı Paylaş