Irak-Türkiye ham petrol boru hattı yeniden faaliyete geçti
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 6 Şubat depremleri sonrası durdurulan Irak-Türkiye ham petrol boru hattından bu sabah itibarıyla petrol akışının yeniden başladığını duyurdu. Uluslararası haber kaynakları da bu bilgiyi doğruladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Irak-Türkiye ham petrol boru hattından petrol akışının yeniden başladığını bildirdi.
PETROL AKIŞI YENİDEN BAŞLADI
Bakan Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 6 Şubat 2023'teki depremler nedeniyle geçici olarak durdurulan ve 4 Ekim 2023'te BOTAŞ tarafından operasyona hazır hale getirilen boru hattından bu sabah saat 07.07 itibarıyla petrol akışının yeniden başladığını duyurdu.
ULUSLARARASI KAYNAKLAR DA DOĞRULADI
Irak resmi haber ajansı İNA da Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki sahalardan çıkarılan petrolün ihraç edilmeye başlandığını bildirdi. Erbil merkezli Rudaw televizyon kanalı da Fişhabur petrol sahasında IKBY heyeti, Irak merkezi hükümeti ve petrol şirketlerinin katılımıyla petrol ihracatına yeniden başlandığına dair bir habere yer verdi. Daha önce Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, IKBY'deki sahalarda üretilen petrolün Irak-Türkiye boru hattı üzerinden ihraç edileceğini açıklamıştı.

