İran, ABD ve İsrail'in saldırılarını telafi etmesini istiyor
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD ve İsrail'in nükleer tesislere yönelik saldırılarının telafi edilmesi gerektiğini belirtti.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği ve Güvenlik Konseyi'ne yönelik bir mektup gönderdi. Arakçi, mektubunda ABD ve İsrail’in İran'ın nükleer tesislerine yaptığı saldırıların uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirtti.
Uluslararası hukuka aykırılık vurgusu
Bakan Arakçi, bu saldırıların sonucunda ortaya çıkan zararların telafi edilmesi gerektiğini ifade ederek, “ABD ve İsrail, İran'ın nükleer tesislerine yaptığı saldırıların zararlarını telafi etmeli” dedi. İran, nükleer tesislerin hedef alınmasının radyoaktif sızıntılara yol açabileceği konusunda da uyarıda bulundu.
BMGK'dan talepler
Arakçi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden İsrail'i ‘Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması’ kapsamına almasını talep etti. Ayrıca, İsrail’e ait nükleer tesislerin de Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı tarafından denetlenmesini istedi.

