Siyaset

İran'da kız çocuklarının ölümünü savunan yorumcuya Zafer Partisi Lideri'nden sert tepki

İran'daki kız çocuklarının ölümünü savunan yorumcu tepkilere neden oldu. Zafer Partisi Lideri'nden bu skandala sert tepki geldi. Ayrıca Özdağ'ın paylaşımın altına gelen yorumlar dikkat çekti.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
3 dk Sesli Dinle 0

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, Piers Morgan’ın programında ABD ve İsrail’in İran’daki okul saldırısını savunan eski Beyaz Saray yetkilisi Matthew Aaron Schlapp’ın sözlerini “şerefsizliğin resmi” olarak nitelendirdi.

Özdağ, bu zihniyetin Türkiye’yi de hedef alacağını belirterek “Çözüm yine Atatürk’ün çözümü olacak” dedi.

Batı medyasının ikiyüzlülüğü bir kez daha utanç verici bir sahneye sahne olurken, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan sert ve net bir tepki geldi.

“EN MÜKEMMEL ŞEREFSİZLİK ÖRNEKLERİNDEN BİRİ”

Ümit Özdağ, X hesabından paylaştığı mesajda, Piers Morgan’ın sunduğu programda yaşanan tartışmayı “en mükemmel şerefsizlik örneklerinden biri” olarak tanımladı.

Programda 28 Şubat’ta ABD ve İsrail’in İran’ın Hürmüzgan eyaletindeki bir ilkokula düzenlediği, 153 öğrenci ve öğretmenin hayatını kaybettiği saldırı konuşulurken, eski Beyaz Saray Siyaset Direktörü ve lobici Matthew Aaron Schlapp skandal ifadeler kullandı.

Schlapp, saldırının ölen kadın ve çocuklara zarar verdiğini söylemenin ikiyüzlülük olacağını ileri sürdü ve İran toplumunu “barbar” ilan etti.

Schlapp, ölen kız çocuklarının hayatta kalsalardı “burka içinde yaşayacaklarını” ve “kariyer seçme özgürlüklerinin olmayacağını” söyledi.

“YAHUDİ OLMAYAN TOPLUMLARI AŞAĞI IRK OLARAK GÖRÜYOR”

Özdağ, bu açıklamaları değerlendirirken şu tespitte bulundu:

“Özetle, bu zihniyet hıristiyan-Yahudi olmayan toplumları aşağı ırk olarak görüyor. Öldürmeyi, yok etmeyi hak olarak görüyor.”

Lider, bu anlayışın 1918’de Türk Milletini de tarihten silmeyi hedeflediğini hatırlatarak, “Türk Milleti Atatürk’ün önderliğinde Türkleri Asya’nın kızılderilileri olarak gören emperyalizmi denize dökmüştü” dedi.

Özdağ, önümüzdeki süreçte Irak, Suriye ve İran’da yaptıklarını Türkiye’de de deneyeceklerini vurguladı ve “Çözüm yine Atatürk’ün çözümü olacak” diye ekledi.

ÖZDAĞ’IN BU PAYLAŞIMI SOSYAL MEDYADA BÜYÜK YANKI UYANDIRDI

Binlerce vatandaş ve Zafer Partisi destekçisi, liderin uyarısını alkışladı. 

İşte mesajlar:

"Şöyle bir tiviti ne Tayyip Erdoğan, ne Özgür Özel ne de Devlet Bahçeli yazamaz. Adamsın reis hocam"

“Mustafa Kemal’in yolunda olan bizler tıpkı 1918 ruhu gibi bugün aynı sorumluluğu üstlenerek ülkemizi bu ulus olamayan topluluklardan uzaklaştıracağız. Zafer Partisi Son Kaledir”

Özdağ’ın mesajı, emperyalizmin dün olduğu gibi bugün de aynı zihniyetle hareket ettiğini bir kez daha gözler önüne sererken, Türk milletine Atatürk’ün milli mücadele ruhuyla direnme çağrısı yaptı.

Zafer Partisi’nin “Sığınmacılar gidecek, Türkiye yükselecek” vizyonu bu uyarıyla bir kez daha öne çıktı.

NE OLMUŞTU?

Hürmüzgan eyaletine bağlı Minab kentinde bulunan Şeceretü’t-Tayyibe Kız İlkokulu, 28 Şubat Cumartesi sabahı ders saatleri devam ederken vurulmuştu.

Yerel kaynaklar ve uluslararası kuruluşların raporlarına göre olay şu şekilde gelişti:

Çifte Saldırı (Double Tap): İran Kızılayı ve yerel yetkililer, okulun yaklaşık 40 dakika arayla iki kez hedef alındığını bildirdi. İlk patlamanın ardından yaralılara yardım etmek için toplanan sivillerin, ikinci füze saldırısının hedefi olduğu belirtiliyor.

İran devlet televizyonu ve resmi makamlar, saldırıda 153 ile 165 arasında öğrenci ve öğretmenin hayatını kaybettiğini duyurdu. Hayatını kaybedenlerin büyük çoğunluğu 7-12 yaş grubundaki kız çocuklarıdır.

Okulun, yaklaşık 10 yıl önce kapatılmış eski bir askeri merkezin yakınında olduğu veya bölgedeki bir Devrim Muhafızları (IRGC) deniz üssüne yönelik saldırı sırasında "yanlışlıkla" vurulmuş olabileceği iddiaları üzerinde duruluyor.

BM İnsan Hakları Ofisi ve UNESCO, olayı "dehşet verici bir savaş suçu ihtimali" olarak nitelendirdi. Cenevre'de yapılan açıklamalarda, eğitim kurumlarının dokunulmazlığına vurgu yapılarak bağımsız bir soruşturma çağrısında bulunuldu.

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, olayın soruşturulduğunu doğruladı ancak ABD ordusunun sivil hedefleri hiçbir zaman kasten vurmadığını savundu. Reuters'ın geçtiği son bilgilere göre, ABD askeri müfettişleri saldırının Amerikan kuvvetleri tarafından gerçekleştirilmiş olma ihtimalinin "yüksek" olduğunu değerlendiriyor.

İsrail tarafı, operasyonun İran'ın nükleer programı ve askeri kapasitesini hedef alan bir "önleyici saldırı" olduğunu belirtirken, okulun vurulmasıyla ilgili doğrudan sorumluluk üstlenmedi.

Saldırı sonrası İran, Hürmüz Boğazı'nı kapattığını ve bölgedeki ABD üslerine misilleme yapacağını duyurdu. Bu durum küresel petrol fiyatlarında ani bir yükselişe neden oldu.

3-5 Mart tarihlerinde Minab'da düzenlenen toplu cenaze törenlerine binlerce kişi katıldı. Bölgedeki atmosfer oldukça gergin ve İran yönetimi bu saldırıyı "kırmızı çizginin aşılması" olarak tanımladı..

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş