İran'da sokaklarda büyük protesto: ABD ve İsrail'e karşı ses yükseliyor
İran'da elektrik kesintileri sonrası halk, ABD ve İsrail'e karşı sokaklara dökülerek protesto düzenliyor. Gerilim bölgedeki güvenliği tehdit ediyor.

İran'da gerilim giderek artarken, Kereç kentinde elektrik altyapısına yönelik bir saldırı sonrası başkent Tahran ve çevresinde geniş çaplı elektrik kesintileri yaşandı.
ELEKTRİK KESİNTİLERİ VE GÖSTERİLER
Yetkililer, kesintilerin süresi ve kapsamı hakkında detaylı bir açıklama yapmadı; ancak altyapıda ciddi hasar olduğu değerlendiriliyor. Bu gelişme, Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail ile İran arasında olası bir kara harekâtının tartışıldığı bir dönemde meydana geldi ve bölgedeki tansiyonu daha da yükseltti.
GÖSTERİCİLER SOKAKLARA DÖKÜLDÜ
Ülkenin farklı şehirlerinde binlerce kişi sokaklara çıkarak ABD ve İsrail karşıtı protestolar düzenledi. Ellerinde İran bayrakları taşıyan göstericiler, hükümete destek sloganları atarken, dış müdahalelere karşı güçlü bir tepki gösterdi. Uzmanlar, enerji altyapısının hedef alınmasının günlük yaşam ve ekonomik faaliyetler üzerinde ciddi etkiler oluşturabileceğine dikkat çekiyor.
Bakmadan Geçme
Küba’da Hayat Durdu: Milyonlarca Kişi Elektriksiz Kaldı
Küba'nın elektrik şebekesi bir kez daha çöktü: Halk karanlıkta kaldı
Mardin'de DEDAŞ'a tepki: Elektrik kesintileri insanlık dışı
CHP'li Gürer: Elektrik borcu nedeniyle 18 bin 557 tarımsal sulama abonesinin elektriği kesildi
Bir kişinin borcu tüm binayı 6 gün elektriksiz bıraktı: Otizmli çocuk sınavına giremedi!
Hatay'da trafo hırsızlığı, 10 bin aboneyi elektriksiz bıraktı
