İran'dan ABD müzakereleri öncesi kritik mesaj: 'Olmazsa olmazımız
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD ile müzakereler öncesi önemli mesajlar vererek, taahhütlerin yerine getirilmesi gerektiğini vurguladı.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, sosyal medya platformu X'te yaptığı paylaşımda, geçen yıl müzakerelerin sürdüğü dönemde İsrail ve ABD'nin gerçekleştirdiği saldırılara dikkat çekti. Arakçi, "İran, diplomasiye gözleri açık bir şekilde ve geçmişin hatıralarıyla bu sürece giriyor. İyi niyetle hareket ediyoruz ve haklarımız konusunda kararlı bir duruş sergileyeceğiz," ifadelerini kullandı.

TAAHHÜTLERİN YERİNE GETİRİLMESİ GEREKİYOR
İranlı Bakan, müzakerelerin devamı için taahhütlerin yerine getirilmesi gerektiğini vurguladı. Eşitlik, karşılıklı saygı ve karşılıklı çıkarların sadece sözde kalmaması gerektiğini belirten Arakçi, bunların kalıcı bir anlaşmanın temel taşları olduğunu ifade etti.
MÜZAKERELER UMAN'DA BAŞLIYOR
İran ile ABD, Haziran 2025'te İsrail ve ABD’nin saldırılarından sonra kesintiye uğrayan nükleer görüşmelere Umman'da yeniden başlayacak. Bu müzakereler, Tahran ile Washington arasındaki gerilimin arttığı bir dönemde gerçekleşiyor. İran heyetine Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi başkanlık ederken, ABD’yi ise Başkan Donald Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff temsil ediyor. Taraflar, uranyum zenginleştirme ve yüksek düzeyde zenginleştirilmiş uranyumun ülke dışına çıkarılması gibi konularda hala anlaşmazlık yaşıyor.
