İran'dan şaşırtan açıklama: ABD ile temel konularda anlaştık!
İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Cenevre'deki nükleer müzakerelerin ardından ABD ile temel ilkeler üzerinde anlaştıklarını duyurdu. Görüşmelerin daha yapıcı geçtiği ve sürecin devam edeceği belirtildi.

İsviçre'nin Cenevre kentinde Umman arabuluculuğuyla gerçekleştirilen İran-ABD nükleer müzakerelerinin ikinci turu tamamlandı. Yaklaşık 3,5 saat süren dolaylı görüşmelerin ardından İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, önceki tura kıyasla daha yapıcı bir atmosferin hakim olduğunu belirtti.
TEMEL İLKELERDE MUTABAKAT SAĞLANDI
Arakçi, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Rafael Grossi ile de teknik düzeyde verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Farklı fikirlerin ciddi şekilde tartışıldığı bir tur oldu. Nihayetinde bir dizi temel ilke üzerinde genel bir mutabakata varmayı başardık. Bundan sonraki süreçte bu ilkeler temelinde hareket edeceğiz" şeklinde konuştu.
SÜREÇ DEVAM EDECEK
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi de görüşmelerin sona erdiğini teyit ederek, sürecin devam edeceğini bildirdi. Bu önemli görüşmede İran'ı Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi temsil ederken, ABD tarafında ise Başkan Donald Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff ve damadı Jared Kushner yer aldı.
Bakmadan Geçme
İran'dan ABD'ye net mesaj: Hürmüz'de müdahale 'kesinlikle' engellenecek
İran'dan şok iddia: ABD'ye ait SİHA'yı düşürdük!
İran masadan kalktı, Trump'tan şaşırtan 'süresiz ateşkes' hamlesi!
İran'dan ABD'ye soğuk duş: Müzakerelerin ikinci turu iptal!
İran'dan ABD'ye Hürmüz Boğazı resti: 'Diğer kartlarımızı ortaya koyarız!
İran ve ABD nükleer görüşmelerinde 3. tur Cenevre'de başladı: Umutlu mesajlar
