Dünya

İran'dan ŞOK İDDİA: ABD'ye ait F-35 savaş uçağı düşürüldü mü?

İran, ABD'ye ait F-35 savaş uçağını vurduğunu iddia ederken, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı uçağın isabet aldığını ancak düşmeyip acil iniş yaptığını açıkladı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
İran'dan ŞOK İDDİA: ABD'ye ait F-35 savaş uçağı düşürüldü mü?

İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD ordusuna ait bir F-35 savaş uçağının hava savunma sistemleri tarafından vurulduğunu iddia etti. Bu iddia, bölgedeki tansiyonu daha da artıracak nitelikte.

İran'dan Vurulduğu İddiası

İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan yapılan açıklamaya göre, İran hava sahasında operasyon yapan ABD'ye ait F-35 tipi bir savaş uçağı, hava savunma birlikleri tarafından hedef alındı ve hasar gördü. İran medyası, olayın hemen ardından uçağın vurulma anına ait olduğu öne sürülen termal kamera görüntülerini yayınladı.

ABD'den Farklı Açıklama: Acil İniş Yaptı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Sözcüsü Tim Hawkins, bir F-35 uçağının görev sırasında isabet aldığını doğruladı ancak uçağın düşmediğini belirtti. Hawkins, uçağın Orta Doğu'daki bir Amerikan askeri üssüne acil iniş yapmak zorunda kaldığını ve pilotun durumunun stabil olduğunu ifade etti. Olayla ilgili detaylı bir soruşturmanın başlatıldığı da kaydedildi.

Bu Yazıyı Paylaş