Dünya

İran'dan Trump'a sert yanıt: Sivil altyapıyı hedef almak savaş suçudur!

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bekayi, Trump'ın sivil altyapıyı hedef alma tehdidine savaş suçu diyerek yanıt verdi. Uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirtti.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
İran'dan Trump'a sert yanıt: Sivil altyapıyı hedef almak savaş suçudur!

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Hürmüz Boğazı'ndaki olası bir müdahaleye karşılık İran'ın altyapısını hedef alacakları yönündeki tehdidine sert tepki gösterdi.

ULUSLARARASI HUKUK VURGUSU

Bekayi, üst makamlardan alınan emirlerin dahi savaş suçu işlemeye gerekçe olamayacağını vurgulayarak, "Üst makamdan alınan emir, savaş suçu işleyenlerin cezai sorumluluğunu ortadan kaldırmaz." dedi. Sivil altyapıların, özellikle köprüler ve enerji santrallerinin hedef alınmasının uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirten sözcü, bu tür eylemlerin "misilleme" ve "toplu cezalandırma" niteliği taşıdığını ve her iki alanda da açıkça savaş suçu olarak yasaklandığını ifade etti.

TRUMP'IN AÇIKLAMALARINA TEPKİ

Bu açıklama, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'ın Hürmüz Boğazı'ndaki hareketlerine karşı sert bir misilleme yapacakları ve altyapıyı hedef alacakları yönündeki beyanlarına bir yanıt niteliği taşıyor. İran Dışişleri Bakanlığı, bu tür tehditlerin uluslararası hukuk normlarını ihlal ettiğini ve kabul edilemez olduğunu bir kez daha dile getirmiş oldu.

Bu Yazıyı Paylaş