Dünya

İran lideri Hamaney'den babası için kan donduran intikam yemini

İran lideri Mücteba Hamaney, babası Ayetullah Ali Hamaney için intikam yemini ederek, sorumluların huzur bulamayacağını belirtti.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
İran lideri Hamaney'den babası için kan donduran intikam yemini

İran'ın mevcut lideri Mücteba Hamaney, vefat eden babası, ülkenin eski lideri Ayetullah Ali Hamaney'in cenaze ve defin töreni vesilesiyle yaptığı açıklamada, babasının intikamının alınacağı yönünde sert bir mesaj verdi.

BABAMIN KANI YERDE KALMAYACAK

Hamaney, sosyal medya üzerinden yayımladığı mesajında, "İntikam, milletimizin talebidir ve mutlaka yerine getirilecektir. Dünyanın özgür insanları yakında bu ilahi görevin bir parçasını gerçekleştirecektir." ifadelerini kullanarak, olayın sorumlularına yönelik ciddi bir tehdit savurdu.

SUÇLULAR HUZUR BULAMAYACAK

Babası Ayetullah Ali Hamaney'in izinden ilerleme sözü veren Mücteba Hamaney, "Suçlu katillerden, her iki savaşta hayatını kaybeden şehitlerin ve senin temiz kanının intikamını alacağımıza ant içeriz. Bu listede baştan sona yer alan suçlular, yataklarında huzurlu bir ölüm dileğini kendileriyle birlikte mezara taşıyacaklar. Biz olsak da olmasak da bu gerçekleşecek." diyerek, olayın şahıslara bağlı olmadığını, bir görev bilinciyle yerine getirileceğini vurguladı.

Bu Yazıyı Paylaş