İran Meclis Başkanı Kalibaf: ABD'ye güvenmiyoruz ama iyi niyetimiz var
İran Meclis Başkanı Kalibaf, ABD ile müzakerelerde iyi niyetlerinin olduğunu ancak güven duymadıklarını ifade etti.

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD ile yapılacak müzakerelere dair önemli açıklamalarda bulundu. İslamabad Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kalibaf, 'İyi niyetimiz var ama güvenimiz yok' dedi.
MÜZAKERE DENEYİMLERİMİZ
Kalibaf, ABD ile geçmişteki müzakerelerin genellikle başarısızlıkla sonuçlandığını ve ABD'nin sözlerinde durmadığını vurguladı. 'Bir yıldan kısa sürede iki kez müzakereler devam ederken, İran tarafının iyi niyetine rağmen bize saldırdılar ve çok sayıda savaş suçu işlediler' şeklinde konuştu.
ANLAŞMA HAZIRLIĞI
İslamabad'daki müzakerelerde, ABD tarafının gerçek bir anlaşmaya hazır olması ve İran halkının haklarını vermesi durumunda, İran'ın da anlaşmaya hazır olduğunu belirten Kalibaf, 'Eğer müzakereleri sonuçsuz bir gösteri ve aldatma operasyonu için kullanmak isterlerse, biz de Allah'a iman ederek ve halkımızın gücüne dayanarak haklarımızı elde etmeye hazırız' dedi.
Bakmadan Geçme
ABD Ara Seçimleri Altın Fiyatlarını Yükseltti: Çeyrek ve Cumhuriyet Altını Kaç TL Oldu?
İran: ABD ile anlaşmada yeni gelişme yok
İran: Keşm Adası'nda ABD'ye ait 2 İHA düşürüldü
İran savaşı için Trump kararını henüz vermedi
Pezeşkiyan: ABD ile sorunu diyalogla çözmeye çalışacağız
ABD'den Kaçırılan 100 Tarihi Eser Türkiye'de: İstanbul'da Tanıtıldı
