Dünya

İran ordusundan Hürmüz Boğazı'nda askeri tatbikat: ABD'ye gözdağı

İran, Hürmüz Boğazı'nda askeri tatbikat yaparak ABD'ye gözdağı gönderdi. Tatbikatta donanma gemileri ve insansız hava araçları kullanıldı.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 0
İran ordusundan Hürmüz Boğazı'nda askeri tatbikat: ABD'ye gözdağı

ABD ile İran arasındaki gerilim devam ederken, İran ordusu Hürmüz Boğazı'nda güvenlik tehditlerine karşı askeri tatbikat başlattığını açıkladı.

TATBİKAT DETAYLARI

Fars Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre, Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen tatbikatta, donanma gemileri ve ülkenin derinliklerinden Hürmüz Boğazı ve Basra Körfezi'ndeki hedeflere atışlar yapıldı. İnsansız hava araçları (İHA) da bu tatbikatta kullanıldı ve belirlenen sabit ile hareketli hedeflerin vurulduğu belirtildi.

TRAFİK KISITLAMALARI VE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Tatbikat sırasında Hürmüz Boğazı'nda birkaç saatliğine trafik kısıtlamaları getirildi. Boğaz üzerinden geçen gemilerin güvenliği için denizcilik anonsları yapıldığı ifade edildi. ABD yönetiminin İran'a yönelik askeri yığınak yapması ve saldırı tehditleri, İran'ın bu tatbikatı başlatmasında etkili oldu. Devrim Muhafızları Ordusu, muhtemel tehditlere karşı hızlı ve kararlı yanıtlar vermeye odaklandığını belirtti. Hürmüz Boğazı, dünya petrol ticaretinin önemli bir geçiş noktası olarak biliniyor ve İran, olası bir savaş durumunda bu boğazı kapatabileceğini daha önce açıklamıştı.

Bu Yazıyı Paylaş