İran, Suudi Arabistan, Katar ve BAE’yi uyardı
İran, Güney Pars doğal gaz sahasına yönelik saldırının ardından Suudi Arabistan, Katar ve BAE’deki enerji tesislerinin hedef alınacağını bildirerek acil tahliye çağrısı yaptı.

İran devlet medyasında yayımlanan açıklamalarda, ülkenin güneyinde yer alan buşehr eyaletindeki güney pars doğal gaz sahasına yönelik saldırıya karşılık verileceği duyuruldu.
Açıklamada, suudi arabistan, katar ve birleşik arap emirlikleri’nde bulunan petrol ve doğal gaz tesislerinin hedef alınacağı belirtildi. söz konusu tesislerin “doğrudan ve meşru hedef” olarak tanımlandığı ifade edildi.
Tahliye çağrısında, hedef alınacağı bildirilen noktalar da paylaşıldı. suudi arabistan’daki samref rafinerisi ve cübeyl petrokimya kompleksi, birleşik arap emirlikleri’ndeki al hosn gaz sahası ile katar’daki mesaieed petrokimya kompleksi ve ras laffan rafinerisi bu kapsamda sıralandı.
Yayımlanan uyarıda, bölgedeki sivil kayıpların önlenmesi amacıyla vatandaşlar ve çalışanların gecikmeden bu alanlardan uzaklaşmaları istendi.
Açıklamada, “tüm vatandaşların, bölge sakinlerinin ve çalışanların derhal güvenli bölgelere çekilmesi gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

