İran, Ürdün'deki iki ABD hava üssünü balistik füzelerle hedef aldı
İran Devrim Muhafızları, Ürdün'deki iki ABD hava üssünü balistik füzelerle vurduğunu duyurdu. Saldırılarda üslerde ağır hasar meydana geldiği bildirildi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Hava-Uzay Kuvvetleri'nin Lark Adası'na yönelik gerçekleştirilen hava saldırısına karşılık misilleme operasyonları düzenledi.
Misilleme saldırıları gerçekleşti
Yapılan açıklamada, bu misilleme saldırıları kapsamında Ürdün'de bulunan Kral Hüseyin ve Muvaffak Salti hava üslerinin balistik füzelerle vurulduğu ifade edildi. Saldırılar sonucunda, üslerdeki teknik ve bakım altyapılarının yanı sıra savaş uçaklarının konuşlandığı alanların hedef alındığı ve bu noktalarda ağır hasar meydana geldiği belirtildi.
İran'dan sert mesaj
Ayrıca, Hürmüz Boğazı üzerindeki İran kontrolünü zayıflatmaya yönelik girişimlerin etkisiz kalacağı vurgulandı. Açıklamada, “Her saldırı daha güçlü bir karşılıkla cevaplandırılacaktır” ifadelerine yer verildi.
Bakmadan Geçme
Azerbaycan'dan Kara Liste Kararı: Diyarbakır Görüntüleri Kriz Çıkardı
Suudi Arabistan ve İran dışişleri bakanları görüştü
İran, ABD ve İsrail'in enerji tesislerine saldırılarını kınadı
Peskov: Putin, İran'ın çözüm önerisini Trump'a iletti
ABD, İran'a yönelik yaptırımları sıkılaştıracak
Putin'den İran'a çatışma çözümü desteği
