İran ve Pakistan, bölgesel kapasiteye güveniyor
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, İran ve Pakistan'ın ihtiyaçlarını bölgenin potansiyeline güvenerek karşılayabileceğini belirtti ve iş birliğinin önemine değindi.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İran ve Pakistan'ın ihtiyaçlarını karşılamak için bölgenin kapasitesine güvenebileceklerini ifade etti.
Görüşmeler Tahran'da yapıldı
Pezeşkiyan, başkent Tahran'da Pakistan İçişleri Bakanı Muhsin Nakvi ile gerçekleştirdiği görüşmede iki ülkenin ilişkilerini gündeme getirdi. Cumhurbaşkanı, “İki ülke arasındaki iş birliğinin tüm alanlarda ciddiyetle devam etmesini umuyoruz” şeklinde konuştu.
ABD baskıları iş birliğini artırıyor
Ayrıca, Pezeşkiyan, ABD’nin faaliyetleri ve baskılarının İslam ülkeleri arasındaki iş birliğini güçlendirdiğini belirtti. Nakvi de, İran ile Pakistan arasındaki ilişkilerin tarihsel olarak en yüksek seviyede olduğunu ve iş birliğini artırmaya kararlı olduklarını vurguladı.

