Gündem
Yayınlanma : 18 Eylül 2026 11:55

İSKİ, 2019-2026 dönemi projeleriyle 22 ödül aldı

İSKİ, 2019-2026 dönemi projeleriyle 22 ödül aldı
İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, 2019-2026 dönemi projeleriyle kazandıkları 22 ödülü ve Haliç’e verdikleri 665 milyon metreküp can suyunu tanıttı.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürü Doç. Dr. Şafak Başa, İSKİ’nin 2019-2026 Yatırım ve Proje Tanıtım Töreni’nde önemli bilgiler paylaştı.

İSKİ'nin ödülleri uluslararası alanda tescillendi

Başa, İSKİ’nin iş güvenliği, dijital dönüşüm projeleri ve deprem risk analizleri gibi alanlarda toplamda 22 ödül kazandığını belirtti. Bu ödüller, İSKİ’nin dijitalleşme konusundaki başarısını uluslararası düzeyde tescil etmekte önemli bir rol oynuyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun görevde olduğu dönemde, altyapı yatırımlarına kesintisiz bir şekilde devam edildi.

Haliç’e 665 milyon metreküp can suyu verildi

Haliç’in su kalitesini artırmak için yapılan çalışmalara da değinen Başa, “2019’dan bu yana Haliç’e 665 milyon metreküp can suyu verdik” dedi. Ayrıca, İstanbul’un atık su altyapısının güçlendirilmesi için 2 bin 100 kilometre atık su şebekesi ve 250 kilometre kolektör imalatı gerçekleştirildiği ifade edildi. Başa, yağmur suyu altyapısında da önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirtti. 2019-2026 döneminde 285 kilometre yağmur suyu hattı inşa edildi. Bu çalışmalar, İstanbul’un iklim değişikliği karşısında daha dayanıklı bir altyapıya sahip olmasına katkı sağlıyor. Ayrıca, dijital dönüşüm projeleriyle, abone işlemlerinin online olarak yapılabilmesi sağlanarak, hizmet kalitesi artırıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.