Siyaset

İsmail Türk Küba’daki Amerikan Zulmünü Anlattı

Milliyetçi Yazarlar ve Gazeteciler Birliği Genel Başkanı İsmail Türk, Küba'da yaptığı saha incelemeleriyle ABD ambargosunun halk üzerindeki ağır faturasını gözler önüne serdi. Türk, ülkede elektrik ve gıda krizinin hat safhada olduğunu belirtti.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
2 dk Sesli Dinle 0
İsmail Türk Küba’daki Amerikan Zulmünü Anlattı

Milliyetçi Yazarlar ve Gazeteciler Birliği Genel Başkanı İsmail Türk, Küba’ya geçerek bölgede kritik saha incelemelerinde bulundu. İYİ Parti Amerika Temsilcisi Ahmet Çavuş’un da eşlik ettiği bu önemli ziyarette, Küba halkının uzun yıllardır süren ABD ambargoları nedeniyle göğüslemek zorunda kaldığı ağır yaşam koşulları yerinde gözlemlendi.

"Ambargo Yüzünden Elektrikler Sürekli Kesik"

Saha gözlemlerini aktaran Gazeteci İsmail Türk, ülkenin içinde bulunduğu insani ve ekonomik krizi şu çarpıcı sözlerle özetledi:

"Amerika’nın uzun yıllardır uyguladığı ambargoların da etkisiyle ülkede elektrik kesintileri hayatın olağan bir parçası hâline gelmiş durumda. Hastaneler sık sık elektriksiz kalıyor, internet erişimi çoğu zaman kesiliyor. Temel gıda maddeleri karneyle dağıtılıyor. Petrol sıkıntısı nedeniyle karaborsada 1 litre yakıtın fiyatı 10 dolara kadar çıkabiliyor. Belediyeler çöpleri düzenli toplayamadığı için birçok yerde sokaklar çöp yığınlarıyla dolu ve ciddi bir halk sağlığı riski oluşmuş durumda."

Havalimanında Bile Jeneratör Devrede

Ülkede yaşanan enerji krizinin boyutlarını anlatmak için uluslararası sistemdeki aksamalara dikkat çeken Türk, Uluslararası Havana Havalimanı’nın bazı kritik bölümlerinde dahi elektrik kesintileri yaşandığını söyledi. Havalimanındaki uçuş operasyonlarının ancak jeneratör desteğiyle zorlukla sürdürülebildiğini ifade etti.

Türkiye'nin 50 Yıl Önceki Köy Yaşamı

Elektrik altyapısının çökme noktasına gelmesi nedeniyle yerel halkın en temel ihtiyaçlarını ilkel yöntemlerle karşılamak zorunda kaldığını belirten İsmail Türk, Havana'da karşılaştığı manzarayı Türkiye’nin 50-60 yıl önceki köy yaşamına benzetti.

Türk’ün Havana sokaklarında ve kırsalında çektiği görüntülere, vatandaşların evlerinde elektrik ve su olmaması sebebiyle çamaşırlarını derelerde yıkamak zorunda kaldığı anlar yansıdı.

Bu Yazıyı Paylaş