Dünya

İspanya’daki tren faciasında son durum: Can kaybı 68’e ulaştı

İspanya’nın Toledo bölgesinde iki hızlı trenin çarpışması sonucu en az 68 kişi öldü. Yaralıların 53’ünün hastanede tedavisi sürüyor.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 0
İspanya’daki tren faciasında son durum: Can kaybı 68’e ulaştı

İspanya’nın Toledo bölgesindeki Urda yakınlarında, 28 Ekim’de Renfe’ye ait AVE hızlı treni ile Iryo şirketinin işlettiği tren çarpıştı. İspanyol haber sitesi elDiario.es’in 29 Ekim sabahı aktardığı bilgilere göre kazada en az 68 kişi hayatını kaybetti, 100’den fazla kişi yaralandı. Yaralılardan 53’ünün hastanede tedavisi devam ediyor. 

Enkazda çalışmalar devam ediyor

Kazanın ardından bölgeye sevk edilen acil müdahale ekipleri ve İspanya Askerî Acil Durum Birimi, gece boyunca hasarlı vagonlarda çalıştı. Ekiplerin enkazı kaldırma çalışmaları sürerken, hayatını kaybedenler için ülkede üç günlük resmî yas başladı.

Kazanın nedeni araştırılıyor

Renfe’nin açıklamasına göre kaza, Madrid’den Sevilla’ya hareket eden AVE treninin Los Yébenes ile Urda arasında Iryo trenine çarpmasıyla meydana geldi. Şirket, kriz masasını ve kazazedeler ile ailelerine yönelik destek planını devreye aldı.

Kazanın kesin nedeni henüz belirlenmedi. elDiario.es, soruşturmada teknik arızanın ardından insan hatası ihtimali üzerinde durulduğunu aktardı. İncelemeler devam ediyor. 

Hızlı tren seferleri iptal edildi

Kaza, demir yolu ulaşımında da aksamalara yol açtı. Renfe, 29 Ekim’de Madrid ile Endülüs arasındaki bütün hızlı tren seferlerini iptal etti. Barcelona ve Valencia’dan Sevilla ile Malaga’ya yapılan bağlantılar da karardan etkilendi.

Iryo ve Ouigo da güney koridorundaki seferlerini durdururken Renfe, 30 Ekim’den itibaren alternatif ulaşım planını uygulamaya koyacağını duyurdu.

Bu Yazıyı Paylaş