Dünya

İsrail'in Sana saldırılarında can kaybı 9'a yükseldi

İran destekli Husilerin bildirdiğine göre, İsrail ordusunun Yemen'in başkenti Sana'ya düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 9'a, yaralananların sayısı ise 174'e çıktı.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 0
İsrail'in Sana saldırılarında can kaybı 9'a yükseldi

İran destekli Husilerin kontrolündeki SABA haber ajansının bildirdiğine göre, İsrail ordusunun dün Sana'ya düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 9'a yükseldi. Yaralı sayısı ise 174 olarak açıklandı.

SANA'YA SALDIRILAR

Yemen Sağlık Bakanlığı verilerine dayanarak yapılan haberde, İsrail ordusunun Sana'da Zahban Elektrik Santrali ve sivil yerleşim yerlerinin bulunduğu mahalleleri hedef aldığı belirtildi. Husiler, saldırıların İsrail tarafından gerçekleştirildiğini duyurdu.

İSRAİL'DEN AÇIKLAMA

İsrail ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Husilere ait "askeri hedeflere yönelik geniş çaplı saldırı" düzenlendiği ifade edildi. Açıklamada, çok sayıda savaş uçağının katıldığı saldırılarda Husilere ait sözde Genelkurmay Başkanlığı kontrol merkezinin de hedef alındığı belirtildi. Savunma Bakanı Yisrael Katz da Sana'da "Husilere ait birçok hedefi" bombaladıklarını ve çok sayıda insansız hava aracı (İHA) ile silah stoklarını imha ettiklerini savundu. Daha önce 24 Eylül'de Husiler, İsrail'in güneyindeki Eilat kentine patlayıcı yüklü İHA ile saldırı düzenlemiş ve onlarca kişi yaralanmıştı.

Bu Yazıyı Paylaş