İsrail'in Sana saldırılarında can kaybı 9'a yükseldi
İran destekli Husilerin bildirdiğine göre, İsrail ordusunun Yemen'in başkenti Sana'ya düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 9'a, yaralananların sayısı ise 174'e çıktı.

İran destekli Husilerin kontrolündeki SABA haber ajansının bildirdiğine göre, İsrail ordusunun dün Sana'ya düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 9'a yükseldi. Yaralı sayısı ise 174 olarak açıklandı.
SANA'YA SALDIRILAR
Yemen Sağlık Bakanlığı verilerine dayanarak yapılan haberde, İsrail ordusunun Sana'da Zahban Elektrik Santrali ve sivil yerleşim yerlerinin bulunduğu mahalleleri hedef aldığı belirtildi. Husiler, saldırıların İsrail tarafından gerçekleştirildiğini duyurdu.
İSRAİL'DEN AÇIKLAMA
İsrail ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Husilere ait "askeri hedeflere yönelik geniş çaplı saldırı" düzenlendiği ifade edildi. Açıklamada, çok sayıda savaş uçağının katıldığı saldırılarda Husilere ait sözde Genelkurmay Başkanlığı kontrol merkezinin de hedef alındığı belirtildi. Savunma Bakanı Yisrael Katz da Sana'da "Husilere ait birçok hedefi" bombaladıklarını ve çok sayıda insansız hava aracı (İHA) ile silah stoklarını imha ettiklerini savundu. Daha önce 24 Eylül'de Husiler, İsrail'in güneyindeki Eilat kentine patlayıcı yüklü İHA ile saldırı düzenlemiş ve onlarca kişi yaralanmıştı.
Bakmadan Geçme
Trump, Türkiye'ye Yemen konusunda çağrı yapabileceğini belirtti
Ömer Çelik: İsrail'in açıklamaları çaresizliğin göstergesi
Ömer Çelik, İsrail Savunma Bakanı Katz'a sert yanıt verdi
Riyad Havalimanı’na saldırı: 12 ölü, 309 yaralı
Duran: İsrail, Suriye topraklarındaki ihlallere son vermeli
İsrailli bakan Batı Şeria'da savaş çağrısı yaptı
