Dünya

İsrail saldırıları Lübnan'ı kana buladı: Can kaybı 4 bini aştı

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında can kaybının 4 bin 257'ye, yaralı sayısının ise 12 bin 196'ya ulaştığını duyurdu. Saldırılarda çok sayıda çocuk ve kadın hayatını kaybetti.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
İsrail saldırıları Lübnan'ı kana buladı: Can kaybı 4 bini aştı

Lübnan Sağlık Bakanlığı'ndan gelen son veriler, İsrail'in ülkeye yönelik acımasız saldırılarının bilançosunu ürpertici bir şekilde ortaya koyuyor. Bakanlığın bildirdiğine göre, bu saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı tam olarak 4 bin 257'ye ulaşırken, yaralıların sayısı da 12 bin 196'ya fırladı.

Siviller Enkaz Altında Kaldı

2 Mart'ta başlayan ve ülkenin dört bir yanını hedef alan bu vahim saldırılar zinciri, maalesef masum canları da yok etti. Yayımlanan güncel istatistikler, sadece 2 Mart ile 29 Haziran tarihleri arasındaki periyotta, 253'ü çocuk ve 391'i kadın olmak üzere sayısız sivilin bu saldırıların kurbanı olduğunu acı bir dille teyit ediyor. Bu rakamlar, savaşın en savunmasız kesimler üzerindeki yıkıcı etkisini gözler önüne seriyor.

Yaralı Sayısı Korkunç Boyutlarda

Hayatını kaybedenlerin yanı sıra, saldırıların yol açtığı yaralanmalar da Lübnan'da büyük bir insani krize işaret ediyor. Toplamda 12 bin 196 kişinin yaralandığı bilgisi, sağlık sistemleri üzerindeki muazzam baskıyı ve yaralıların aldığı fiziksel ve ruhsal travmayı akıllara getiriyor. Bu durum, bölgedeki insani yardım çabalarının ne kadar acil ve kapsamlı olması gerektiğini de vurguluyor.

Bu Yazıyı Paylaş