İsrailli taraftarlar reddedildi: Avrupa Ligi maçına giriş yasak
Maccabi Tel Aviv taraftarları, güvenlik riskleri nedeniyle Aston Villa maçı için stada alınmadı, bu karar uluslararası tepkilere yol açtı.

Maccabi Tel Aviv'in taraftarları, güvenlik riskleri nedeniyle Aston Villa ile oynanacak Avrupa Ligi maçına alınmadı. West Midlands Polisi, maçı yüksek riskli olarak sınıflandırırken, güvenlik danışma grubu deplasman taraftarlarını stada sokmama kararı aldı. Aston Villa kulübü, bu kararı yerel yetkililerle koordinasyon halinde aldıklarını ve taraftarların güvenliğini öncelikli tuttuklarını açıkladı. UEFA ise, güvenlik sorumluluğunun yerel makamlara ait olduğunu belirterek, her maç için risk değerlendirmesi yapıldığını vurguladı.
GÜVENLİK KARARLARI VE AÇIKLAMALAR
UEFA'nın açıklamasında, maçlardaki güvenlik önlemlerinin her seferinde ayrı incelendiği belirtildi. Filistin Dayanışma Kampanyası ve Game Over Israel gibi gruplar, kararı destekleyerek İsrail takımlarının uluslararası spor etkinliklerinden dışlanmasını talep etti. Birmingham Bağımsız Milletvekili Ayoub Khan, gerginlikler göz önünde bulundurulduğunda alınan önlemlerin doğru olduğunu savundu.
GEÇMİŞ OLAYLAR VE PROTESTOLAR
Geçen sezon Ajax maçında İsrailli taraftarların yol açtığı şiddet olayları, bu kararın arka planını oluşturuyor. Avrupa genelinde, İsrail'in maçları öncesi büyük protestolar düzenleniyor ve Gazze'deki durum nedeniyle spor boykotları çağrıları artıyor. İngiltere Başbakanı Keir Starmer ise, kararı eleştirerek antisemitizme karşı tavır aldı ve tüm taraftarların güvende olması gerektiğini ifade etti.
Bakmadan Geçme
CHP'li Kaya, Milli Eğitim Bakanı'nın istifasını istedi
AK Parti'den terörsüz bölge vurgusu
Bakan Güler, terörsüz Türkiye sürecini sürdürüyoruz
Beşiktaş Avrupa Ligi'ne 4-1'lik galibiyetle başladı
Çayyolu Hacı Çelebi Döndü Beker Anadolu Lisesi açıldı
İçişleri Bakanı Çiftçi: Suçla mücadelede kararlıyız
