Asayiş

İstanbul'daki çatışmada öldürülen teröristin geçmişi gün yüzüne çıktı

İstanbul'daki çatışmada ölen terörist Yunus Emre Sarban'ın, 2018'deki bir cinayetle bağlantısı ortaya çıktı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
İstanbul'daki çatışmada öldürülen teröristin geçmişi gün yüzüne çıktı

İstanbul’da İsrail Konsolosluğu'nun bulunduğu binanın önünde yaşanan çatışmada hayatını kaybeden Yunus Emre Sarban’ın (32) geçmişi, tartışmalı bir cinayetle bağlantılı olduğu bilgisiyle birlikte yeniden gündeme geldi.

ÇATIŞMA DETAYLARI

Dün saat 12.00 sıralarında, Beşiktaş’taki plazanın önünde uzun namlulu silahlarla gelen üç saldırgan, güvenlik tedbiri alan polis ekiplerine ateş açtı. Polislerin karşılık vermesi sonucu yaşanan çatışmada, saldırganlardan Yunus Emre Sarban hayatını kaybetti. Diğer iki saldırgan yaralı olarak etkisiz hale getirildi, iki polis memuru ise hafif yaralandı.

GEÇMİŞTEKİ CİNAYET BAĞLANTISI

Öldürülen Sarban’ın, 2018 yılında Adana'da üvey kuzeni Ahmet Kalo’nun (28) ölümüne neden olan kavgaya karıştığı öğrenildi. Teyzesinin bakımı konusunda çıkan anlaşmazlık sonucu, Sarban’ın babası Ahmet Sarban’ın Kalo’yu bıçakladığı ve Kalo’nun hastanede hayatını kaybettiği belirtiliyor. Sarban, olay sonrası adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yunus Emre Sarban’ın, geçmişteki bu olayla bağlantısı, son yaşanan çatışma ile birlikte tekrar sorgulanmaya başlandı.

Bu Yazıyı Paylaş