İstanbul İçin Kırmızı Alarm! Sağanak ve Fırtına Geliyor
İstanbul Valiliği ve AKOM, bugün öğle saatlerinden itibaren kent genelinde beklenen sağanak yağış ve kuvvetli rüzgâr için acil uyarı yayımladı. Sel, su baskını ve ulaşım aksaması riski bulunuyor

İstanbul’da bugün öğle saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak yağış ve fırtına bekleniyor. İstanbul Valiliği ve Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), vatandaşları sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Meteoroloji’nin tahminlerine göre kent genelinde metrekareye 10–30 kilogram arasında yağış düşmesi bekleniyor. Yağışlarla birlikte rüzgârın saatte 50–75 km hızla eseceği, özellikle Boğaz çevresi ile Avrupa Yakası’nda etkisini artıracağı bildirildi.
Yetkililer, ani sağanakların kısa sürede su basınlarına yol açabileceğini belirterek vatandaşlara tedbir çağrısında bulundu. AKOM, özellikle iş çıkış saatlerine denk gelmesi beklenen yağış nedeniyle trafikte yoğunluk riskine dikkat çekti.
Riskli Saatler ve Beklenen Etkiler
-
Yağışların öğle saatlerinden itibaren başlaması bekleniyor.
-
Akşam saatlerinde etkisini artırarak yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülebilir.
-
Deniz ulaşımında aksamalar, uçuşlarda gecikmeler, köprü ve sahil hatlarında kuvvetli rüzgâr nedeniyle risk oluşabilir.
Valilik ve AKOM’dan Öneriler
Yetkililer, su baskını riski taşıyan bölgelerde yaşayan İstanbulluların araçlarını alt geçitler ve dere yatakları çevresine park etmemeleri gerektiğini vurguladı. Ayrıca kuvvetli rüzgâr nedeniyle çatı uçması, ağaç devrilmesi ve tabela düşmelerine karşı dikkatli olunması istendi.

