Gündem

İstanbul seçimlerinde casus ağının izleri: Şok itiraflar ortaya çıktı

CHPnin 2019 İstanbul seçim kampanyasında casusluk faaliyetleri olduğu ve bu durumu itiraf eden Hüseyin Günün ifadeleri, seçim sürecinin güvenliğine dair endişeleri artırdı.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 0
İstanbul seçimlerinde casus ağının izleri: Şok itiraflar ortaya çıktı

CHP’nin 2019daki İstanbul seçim kampanyasına yönelik yapılan araştırmalar, sürecin gizli bir casus ağının elinde yönetildiğini gözler önüne serdi. Yakın zamanda tutuklanan Hüseyin Gün, İstanbul Terörle Mücadele Şubesinde verdiği 262 sayfalık ifade ile durumu aydınlattı. Yabancı ülkelere ajanlık faaliyetlerinde bulunduğu iddia edilen Gün, ifadesinde seçim sürecinde üstlendiği görevleri detaylı bir şekilde anlattı. Bu durum, kamuoyunda geniş yankı buldu ve seçim sürecinin güvenliği hakkında ciddi endişeleri gündeme getirdi.

Gizli İletişim ve Stratejiler

Hüseyin Gün, ifadesinde, seçim kampanyası süresince kullandığı gizli iletişim yöntemlerinden bahsetti. Kriptolu telefonlar aracılığıyla yürüttüğü görüşmelerin yanı sıra, farklı ülkelerdeki iç karışıklıkları finanse ettiğini de itiraf etti. Özellikle, Necati Özkan ve Merdan Yanardağ gibi isimlerle olan ilişkilerini vurguladı. Gün, bu kişilerin kendisine, Ekrem İmamoğlu’nun seçim kampanyasında nasıl bir rol oynaması gerektiği konusunda sık sık yönlendirmelerde bulunduğunu belirtti.

Veri Analizi ve Raporlama

Gün, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin veri tabanına erişim sağladığını ve buradan elde ettiği bilgileri seçim kampanyasında kullandığını ifade etti. İstanbul Gönüllüleri adlı grubun sosyal medya faaliyetlerini yönlendirdiğini de ekleyen Gün, bu bilgilerin, İmamoğlunun stratejilerini belirlemesinde kritik bir rol oynadığını kaydetti. Ayrıca, bu süreçte CIA ve MI6 gibi istihbarat örgütleriyle bağlantıları olduğunu da iddia etti. Bu durum, seçimlerin meşruiyetine dair ciddi soru işaretleri yaratıyor.

Bakmadan Geçme

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş