Gündem

İstanbul’un simge yapıları bu defa Otizm için aydınlatıldı

İstanbul’un simge yapıları, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü vesilesiyle mavi ve kırmızı ışıklarla donatılarak anlamlı bir mesaja ev sahipliği yaptı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
İstanbul’un simge yapıları bu defa Otizm için aydınlatıldı

Her yıl nisan ayının gelişiyle birlikte dünya genelinde otizm spektrum bozukluğuna dair bilinci artırmak ve bu konuda toplumsal kabulü güçlendirmek adına çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen bu özel günde, otizmin belirtilerine, erken tanının hayati önemine ve bireylerin toplumsal hayata katılımına dikkat çekiliyor. Bu yıl da 2 Nisan’da, küresel çapta yürütülen "Işık Yak" kampanyalarıyla milyonlarca insan aynı amaç etrafında birleşti.

GÖKYÜZÜNDE ANLAMLI PARILTI

İstanbul’un tarihi ve modern dokusunu yansıtan eşsiz silüeti, bu kez sadece estetik bir görüntü için değil, çok daha derin bir farkındalık mesajı için renk değiştirdi.

İSTANBUL’UN SEMBOLLERİ RENK DEĞİŞTİRDİ

İbrahim YILDIZ/İSTANBUL,(DHA)- Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Galata Kulesi ve Sabiha Gökçen Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi '2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü' kapsamında otizm hastalığını temsilen mavi ve kırmızı renklerle ışıklandırıldı.

HAVADAN GÖRÜNTÜLENEN GÖRSEL ŞÖLEN

Dünyada her yıl 2 Nisan'da gerçekleştirilen 'Dünya Otizm Farkındalık Günü' kapsamında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Galata Kulesi ve Sabiha Gökçen Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi otizm hastalığını temsilen mavi ve kırmızı renklerle ışıklandırıldı. Gerçekleştirilen ışıklandırma etkinliği dronla havadan görüntülendi. İstanbul’un farklı noktalarından izlenebilen bu renk değişimi, gece boyunca kentin hafızasına kazınan bir farkındalık tablosu oluşturdu.

Bu Yazıyı Paylaş