İstanbul ve Kocaeli’de Sel Acısı Büyüyor: Can Kaybı 7’ye Yükseldi!
İstanbul’da 14 Ekim’de etkili olan şiddetli sağanağın ardından başlatılan arama kurtarma çalışmalarında acı haberler geldi. Haliç ve Pendik’teki can kayıplarıyla İstanbul’da ölü sayısı 6’ya, Kocaeli Gebze ile birlikte felaketin bilançosu 7’ye yükseldi.

İstanbul’da 14 Ekim Çarşamba günü etkili olan şiddetli yağışların ardından yürütülen arama kurtarma çalışmalarında yeni gelişmeler yaşandı. Sel felaketinde kaybolan iki kişinin daha cansız bedenine ulaşılmasıyla birlikte megakentteki toplam can kaybı 6’ya yükseldi.
Kağıthane’de yaşanan sel felaketinin ardından kayıp olarak aranan Türkmenistan uyruklu Murat Babajanov’un (30) cansız bedenine Haliç’te ulaşıldı. Haliç kıyısında arama çalışması yürüten ekiplerce bulunan Babajanov’un cenazesi, olay yerindeki incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Selin ağır darbe vurduğu Pendik’te de acı haber geldi. Sel sularına kapılarak kaybolan iki kişiden birinin cansız bedenine ulaşıldı. Bölgede kayıp olan diğer vatandaşı arama çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.
Sarıyer’de Dehşet Anları: “İçinde Adam Var”
Sağanağın en fazla yıkıma yol açtığı Sarıyer’in Ayazağa Mahallesi’nde dere taşması sonucu çok sayıda ev, iş yeri ve araç sular altında kaldı. Sel sırasında Ahmet Derin’in bulunduğu değerlendirilen otomobilin akıntıya kapılarak sürüklendiği anlara ait yeni cep telefonu görüntüleri ortaya çıktı.
Çevredekilerin yükselen sel sularını endişeyle izlediği anlarda kaydedilen görüntülerde, vatandaşların “Abi şu akıntıya bak. Eyvah eyvah, dere taşıyor arkadaşlar. İnelim, gidelim buradan” dedikleri duyuldu. Araç akıntıya kapıldığı sırada ise bir kişinin “İçinde adam var. İçinde adam var vallahi. Allah sen yardım et ya” sözleriyle feryat ettiği görüldü. Sarıyer’de kaybolan Ahmet Derin ile Haşim Ciritoğulları’nı (55) arama çalışmaları devam ediyor.
Kocaeli Gebze’de de Can Kaybı Var
Felaketin etkisi komşu il Kocaeli’ye de sıçradı. Kocaeli’nin Gebze ilçesinde araç içerisinde sele kapılarak kaybolan iki kişiden birinin cansız bedenine ulaşıldığı bildirildi. Ekiplerin bölgedeki arama ttarama faaliyetleri karadan ve sudan sürdürülüyor.
Bakmadan Geçme
Gebze'de sele kapılan cipteki 2 kişiden biri ölü bulundu
Karasu'daki Darıçayırı Mahallesi, baraj suyu nedeniyle sular altında kaldı
Vali Gül, yıkım çalışmalarının yarın devam edeceğini açıkladı
Kağıthane'de kayıp kişileri aramak için gölette çalışma
İstanbul'da sel felaketinde 5 kişi hayatını kaybetti
Ayazağa selinde kayıp ihbarları sürüyor
