Siyaset

İYİ Parti’den iktidara dikkat çeken maaş çağrısı: “Yaptığınız zamlar kuşa dönüyor”

Buğra Kavuncu, memur ve dar gelirli maaşlarına nisan ayından itibaren yüzde 10 zam yapılması çağrısında bulundu. İYİ Parti Sözcüsü, “Yaptığınız zamlar kuşa dönüyor” dedi.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
2 dk Sesli Dinle 1
İYİ Parti’den iktidara dikkat çeken maaş çağrısı: “Yaptığınız zamlar kuşa dönüyor”

İYİ Parti Sözcüsü Buğra Kavuncu, memur ve dar gelirli vatandaşların maaşlarına nisan ayından itibaren geçerli olacak şekilde yüzde 10 oranında ek zam yapılması çağrısında bulundu. Parti genel merkezinde gerçekleştirilen Başkanlık Divanı toplantısının ardından açıklama yapan Kavuncu, yüksek enflasyon nedeniyle maaşların hızla eridiğini savundu.

“Dar gelirlinin yaşayabilecek hali kalmadı”

Müsavat Dervişoğlu başkanlığında yapılan toplantının ardından konuşan Kavuncu, özellikle dar gelirli vatandaşların ekonomik baskı altında olduğunu belirtti. Kavuncu, memur ve emekli maaşlarının güncel ekonomik koşullar karşısında yetersiz kaldığını ifade ederek şu değerlendirmede bulundu:

“Nisan ayından geçerli olmak üzere yüzde 10'luk bir zammın dar gelirliye, memura yapılması gerekiyor. Ciddi şekilde alım gücü eriyen, açlık sınırının altında kalan dar gelirlinin yaşayabilecek hali kalmadı.”

“Varsayımlar hiçbir zaman tutmuyor”

İYİ Parti Sözcüsü, hükümetin ekonomi politikalarını ve enflasyon tahminlerini de eleştirdi. Maaş artışlarının kısa sürede etkisini kaybettiğini savunan Kavuncu, mevcut zam politikalarının vatandaşın alım gücünü koruyamadığını söyledi.

Kavuncu’nun açıklamalarındaki en dikkat çeken bölüm ise şu sözler oldu:

“Bir varsayım üzerine zam yapıyorsunuz, bu varsayımlar hiçbir zaman tutmuyor. Ona göre yapmış olduğunuz zamlar belli bir süre sonra kuşa dönüyor, dar gelirlinin alım gücünü perişan ediyor. Bunu görün ve nisandan geçerli olmak üzere maaşlara yüzde 10 zam yapın.”

Ekonomi gündeminde yeni tartışma

İYİ Parti’nin çağrısı, son dönemde artan hayat pahalılığı ve enflasyon tartışmalarının gölgesinde gündeme geldi. Özellikle memur, emekli ve asgari ücretli kesimlerin alım gücündeki düşüş, siyasi partilerin ekonomi politikaları üzerinden karşılıklı açıklamalarını hızlandırmış durumda.

Bu Yazıyı Paylaş