İYİ Parti Lideri Dervişoğlu'ndan 54 Vekile Teşekkür Mesajı
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Meclis'te kabul edilen "Çerçeve Yasa" oylamasında "hayır" oyu kullanan, aralarında YENİ Partili 54 milletvekilinin de bulunduğu isimleri tebrik etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, kamuoyunda "Çerçeve Yasa" olarak bilinen ve TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen “Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun” oylaması sonrasında dikkat çeken bir teşekkür mesajı yayımladı.
Meclis'teki Oylama ve "Çerçeve Yasa" Süreci
Pazartesi günü TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylama sonucunda "Çerçeve Yasa", 468 “evet” oyuyla kabul edilmişti. Oylama sürecinde YENİ Parti’nin 54 milletvekili "hayır" oyu kullanırken, 35 milletvekili "evet" tercihinde bulunmuştu. Teklife grubuyla birlikte "hayır" oyu veren İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, yasaya karşı duruş sergileyen tüm milletvekillerine minnettarlığını iletti.
Müsavat Dervişoğlu'ndan Teşekkür Mesajı
Dervişoğlu, yayımladığı mesajda milletvekillerinin gösterdiği iradenin milli hassasiyetlere tercüman olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“TBMM’de, ‘Çerçeve Yasa’ ile ilgili oturumda sergilediğiniz irade ve kullandığınız ‘hayır’ oyu vesilesiyle öncelikle tebriklerimi sunuyorum. Devletimizin üniter yapısının, milli birliğimizin ve bölünmez bütünlüğümüzün korunması adına verdiğiniz bu karar, emin olunuz ki Türk milletinin milli hassasiyetlerine tercüman olmuştur. Milletvekilliği görevine başlarken ettiğimiz yemindeki, ‘Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü koruyacağıma’ sözüne sadakatiniz, milli hafızada son derece kıymetli bir yer edinmiştir."
Tarihi sorumluluğunu yerine getiren milletvekillerinin cesaret ve kararlılığının devam edeceğine olan inancını dile getiren Dervişoğlu, Cumhuriyetin ve üniter devlet yapısının korunmasının önemine dikkat çekerek çalışmalarında başarılar diledi.
Bakmadan Geçme
İYİ Parti: Fon vurgunu siyasi bağlantılarla ilgili
İYİ Parti liderinden "büyük soygun" tepkisi
Müsavat Dervişoğlu, emekli intiharına dikkat çekti
Traktör hesabı şoke etti! İYİ Partili Tuhan Çömez hesap yaptı
Ofluoğlu: AK Parti artık bu ülkeyi yönetemiyor
İYİ Parti'li Yücel: İktidar saltanat sürmeye alıştı
