Siyaset

İYİ Parti lideri Dervişoğlu'ndan vefa turu

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Ankara'da gerçekleştirdiği ziyaretlerde Türkiye siyaset ve düşünce dünyasına damga vuran isimleri andı. Dervişoğlu, Turgut Özal, Adnan Menderes ve Halil İnalcık'ın kabirlerini ziyaret etti.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 0
İYİ Parti lideri Dervişoğlu'ndan vefa turu

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Ankara'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Partiden yapılan açıklamaya göre Dervişoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, eski Başbakan Adnan Menderes ve tarihçi Prof. Dr. Halil İnalcık'ın kabirlerini ziyaret ederek dua etti. 

Türk siyasi ve akademik tarihine vefa ziyareti

Gerçekleştirilen ziyaretler, Türk siyasi hayatı ile akademik dünyada iz bırakan isimlere yönelik vefa mesajı olarak değerlendirildi. Turgut Özal, Türkiye'nin ekonomik dönüşüm sürecine yön veren liderler arasında yer alırken, Adnan Menderes ise Türk demokrasi tarihinin önemli siyasi figürlerinden biri olarak kabul ediliyor. Halil İnalcık ise Osmanlı ve Türk tarihi üzerine yaptığı çalışmalarla uluslararası alanda tanınan önemli tarihçiler arasında gösteriliyor.

İYİ Parti'den açıklama

Ziyarete ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Müsavat Dervişoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve 9. Başbakanı Adnan Menderes ile tarihçi yazar Halil İnalcık'ın kabirlerini ziyaret etti."

Bu Yazıyı Paylaş