Siyaset
Yayınlanma : 03 Ağustos 2026 17:12

İYİ Parti Sözcüsü Kavuncu: Gerçek gündemden uzaklaşıyoruz

İYİ Parti Sözcüsü Kavuncu: Gerçek gündemden uzaklaşıyoruz
İYİ Parti Sözcüsü Buğra Kavuncu, basın toplantısında Türkiye'nin gerçek gündeminden uzaklaşıldığını ve muhalefet partilerine yönelik baskıları eleştirdi.

İYİ Parti Sözcüsü Buğra Kavuncu, yaptığı basın toplantısında Türkiye'nin gündeminin 'çerçeve yasa' ile meşgul edildiğini vurguladı. Kavuncu, "Bu millet gerçek gündemlerden alıkonuldu. Genç işsizliği, emekliler, enflasyon ve hayat pahalılığı gibi konular ne zaman tartışılacak?" diye sordu.

MECLİS'İN BELİRSİZLİĞİ

Kavuncu, Meclis’in çalışma düzeninin belirsiz olduğunu ifade ederek, "Meclis ne zaman kapanacak, nasıl bir çalışma düzeni olacak? Bunları bilmiyoruz. Çerçeve yasa taslağının hazırlanması için Meclis’in uzatılan trafiği, kabullenilmesi gereken bir durum değil" dedi. Bu belirsizliklerin, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin getirdiği sorunlardan biri olduğunu belirtti.

MUHALEFET BELEDİYELERİNE OPERASYON

Kavuncu, belediyelere yönelik operasyonlara da değinerek, muhalefet belediyelerine sürekli baskı yapıldığını dile getirdi. "İktidar gücünü elinde tutan belediyelerde yolsuzluk yokmuş gibi bir algı yaratılıyor. Hukuk birilerine işlemezken, diğerlerine uygulanıyor. Bu durum, tiyatrodan farksız bir gösteriye dönüşüyor" ifadelerini kullandı.

DHA
DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.