Siyaset

İYİ Partili Kavuncu: Cumhuriyet fikriyle barışın çağrısı

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu, Cumhuriyet fikriyle barışma çağrısında bulunarak, Türk tarihinin bir bütün olduğunu vurguladı ve Kıbrıs davasına sahip çıkacaklarını söyledi.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
İYİ Partili Kavuncu: Cumhuriyet fikriyle barışın çağrısı

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Buğra Kavuncu, düzenlediği basın toplantısında Türk tarihinin bütünlüğüne vurgu yaparak, "İlla barışmak istiyorsanız önce Cumhuriyet fikriyle barışın. Önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk'le barışın. Önce Kurtuluş Savaşı ile barışın" dedi.

KIBRIS DAVASI VE MİLLİ BİRLİK

Kavuncu, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 52'nci yıl dönümüne dair yaptığı açıklamalarda, Türkiye'nin Kıbrıs'a müdahalesinin meşru ve uluslararası hukuk çerçevesinde olduğunu belirtti. "Kıbrıs, Türk milletinin milli davasıdır. Kıbrıs Türklerinin bizlerden hiçbir farkı yoktur ve bu gerçek hiçbir zaman değişmeyecektir" şeklinde konuşan Kavuncu, İYİ Parti olarak Kıbrıs davasını her platformda savunacaklarını ifade etti.

DEVLET ADAMLARINDAN BEKLENTİLER

Ardahan Valisi Mehmet Fatih Çiçekli'nin görevden alınmasını eleştiren Kavuncu, "Yolsuzluğa bulaşmadıysa, vatandaş memnunsa, devleti en iyi temsil ediyorsa bir devlet adamından daha fazla ne bekleyebilirsiniz?" diyerek, bu tür keyfi uygulamaların ciddiye alınamayacağını vurguladı. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in Osmanlı ile Cumhuriyet'in barıştırılması gerektiği açıklamasına karşı çıkarak, Türk tarihinin bir bütün olduğunu belirtti ve kutuplaştırıcı işlerden uzak durulması gerektiğini ifade etti.

Bu Yazıyı Paylaş