İYİ Partili Usta, tehditlere boyun eğmemeleri için liderlere seslendi
İYİ Parti Milletvekili Erhan Usta, TBMM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cevdet Yılmaz'a tehditlere boyun eğmemeleri gerektiğini vurguladı ve komisyon kurulmasının önemini belirtti.

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, TBMM Genel Kurulu'nda fon krizine dair yaptığı konuşmada, “Yanarsam yakarım” şeklinde tehditler olduğunu ifade ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a bu tehditlere boyun eğmemeleri çağrısında bulundu.
Komisyon kurulması önemlidir
Usta, Meclis'te bir komisyonda ortak eşit sayıda üye ile kurulmasının kritik öneme sahip olduğunu vurguladı. TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı. Adan, gündem dışı konuşmalara yer verileceğini belirtti ve Cevdet Yılmaz, milletvekillerine sunum yaptı. Usta, olayın üç ana bileşeninin bulunduğunu ve bunların başında bürokrasi, siyaset ve özel sektör geldiğini dile getirirken, “Yancısı kara para” dedi. Usta, “Mehmet Şimşek bu işin üzerine gidilmiş olsaydı 822 milyar lira değil, bunun üçte biri kadar kayıpla iş çözülecekti” ifadelerini kullandı.
Denetleyici kurumlar eleştirildi
Denetleyici kurumların yetersizliğine dikkat çeken Usta, “Hırsız tanıdık, hırsız içeride” şeklinde sert bir eleştiride bulundu. Ayrıca tahvil ihraçları ve ilgili borç miktarları hakkında da bilgi vererek, “Tera Yatırım Bankası’nın tahvil ihraçları sırasında yaşananlar kaygı verici” dedi. Usta, “20 milyar doların neresi sınırlı alan?” diyerek krizin boyutlarının küçültülmeye çalışıldığını ifade etti.
Bakmadan Geçme
DEM Parti Grup Başkanvekilleri, parlamentoda soruları yanıtladı
Erdoğan'dan diyaloğa açık kapı mesajı
İYİ Parti, Meclis'in kapanmasını iktidarın baskısı olarak değerlendiriyor
YENİ Partili vekillerden TBMM Genel Kurulu'na tepki
Meclis fon krizi görüşülmeden kapatıldı
10 Maddelik Geçici Teklif Yolda: Fon Krizinde Geri Ödemeler Nasıl Yapılacak?
